Damjanović: Radimo na stvaranju boljih uslova za IT zajednicu

Piše: Objavljeno: 18/01/2023
featured image

Foto: gov.me

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sa saradnicima, razgovarao je juče sa predsjednikom udruženja IT zajednice Crne Gore, Alekandrom Prelevićem i predstavnicima međunarodnih IT kompanija koje posluju u Crnoj Gori o stvaranju uslova koji će omogućiti da Crna Gora bude prepoznata kao idealna IT destinacija, kao i mjerama koje će doprinijeti ozbiljnom iskoraku u pozicioniranju ukupne informatičke zajednice u našem društvu.

“Predstavnici renomiranih kompanija iz ove oblasti, koji su vezali poslovni i lični angažman za Crnu Goru, predočili su izazove sa kojima se suočavaju u poslovanju na našem tržištu, upoređujući ovdašnje uslove sa uslovima u drugim evropskim zemljama. Najviše prostora za unaprjeđenje, vide u djelu poreskih politika ali i po pitanju definisanja rezidentnog statusa”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako se navodi u saopštenju Damjanović je ocijenio da Vlada prepoznaje značaj ove djelatnosti i da će, u okviru svojih mehanizama učiniti sve da uslovi poslovanja budu konkurentni sa najboljim evropskim standardima i da će se sa ciljem donošenja najboljih rješenja sprovesti detaljna komparativna analiza, koja će u krajnjem doprinijeti da broj predstavnika međunarodne IT zajednica u našoj državi, višestruko premaši postojeći nivo.

Sastanku su prisustvali predstavnici kompanija: Customertimes Montenegro, HTL Devco, ByteMinds Montenegro, Artec 3D Adriatika, Belka Games i DataArt Solutions, INC, New York.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content