Damjanović: Otvoreno o stanju u javnim finansijama sa MMF-om

Piše: Objavljeno: 28/07/2022
featured image

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović, saopštio je nakon današnjeg sastanka sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), da je ovog značajnog partnera, informisao o objektivnom stanju javnih finansija, kao i planovima Ministarstva i Vlade za stabilnost i održivost.

Kako je saopšteno, razgovarali su o potencijalnim mogućnostima koje stoje na raspolaganju državi kao članici MMF-a.

Tim Međunarodnog monetarnog fonda, predvođen Srikantom Seshadriem, šefom misije za Crnu Goru, završio je višednevnu posjetu Crnoj Gori sastancima sa ministrom Damjanovićem i guvernerom Centralne banke Crne Gore (CBCG), dr Radojem Žugićem i saradnicima.

Završnom sastanku je prethodilo više radnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva finansija i Centralne banke.

U fokusu sastanaka sa Ministarstvom finansija bila je aktuelna makroekonomska situacija, zatim aktivnosti preduzete u cilju suočavanja sa globalnim ekonomskim izazovima, efekti nove poreske politike na stanje javnih finansija i na crnogorsku ekonomiju, kao i situacija u finansijskom sektoru i fiskalni izgledi.

Foto: Vlada CG

“Bilo mi je zadovoljstvo da ugostim naše pouzdane partnere. Otvoreno smo razgovarali o stanju u javnim finansijama, mjerama koje se sprovode i koje su planirane, kao i o svim izazovima, naročito onima koje diktira kriza uzrokovana ratom u Ukrajini. Sagledali smo sve mogućnosti koje pruža saradnja sa partnerom poput MMF-a. Generalno opredjeljenje Ministarstva finansija je da se za neophodnu podršku obraća kredibilnim, javnim finansijskim institucijama, koje sa druge strane mogu računati na predvidivost, transparentnost i stabilnost u postupanju ove institucije”, kazao je Damjanović.

Prvi čovjek crnogorskih finansija naglasio je da je primarni cilj Ministastva finansija bolji životni standard građana, uz jačanje fisklane stabilnosti i podsticanje ekonomskog rasta.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content