Damjanović: Kreiraćemo ambijent u kojem će rasti povjerenje u Crnu Goru

Piše: Objavljeno: 14/10/2022
featured image

Foto: gov.me

Ministarstvo finansija i Vlada Crne Gore odlučni su da kreiraju ambijent u kojem će rasti povjerenje u Crnu Goru, unutar globalnog investicionog poretka, saopštio je resorni ministar Aleksandar Damjanović, tokom sastanka s predstavnicima komercijalnih finansijskih institucija u Vašingtonu.

Kako je saopšteno, tokom trećeg dana posjete, Damjanović je u Vašingtonu razgovarao sa predstavnicima komercijalnih finansijskih institucija.

On se sastao sa predstavnicima globalnih banaka i drugih renomiranih finansijskih institucija, sa kojim je razgovarao o potencijalnoj saradnji i mogućim finansijskim aranžmanima.

Damjanović je razgovarao sa predstavnicima “J. P. Morgan”, jedne od najuticajnijih finansijskih grupacija u svijetu.

Sastao se i sa predstavnicima Global Sovereign Advisory renomirane konsultantske kuće. Produktivne sastanke imao je i sa predstavnicima investicione banke iz Londona ‘Banc Trust&Co”, kao i sa menadžmentom vodećih svjetskih banaka: Mitsubishi UFJ Financial Group, Citibank, Banca Intesa, Bank of America i Societe generale.

Damjanović je, tokom razgovora, naglasio odlučnost Ministarstva finansija i Vlade Crne Gore za kreiranje ambijenta u kojem će rasti povjerenje u Crnu Goru, unutar globalnog investicionog poretka.

“Namjera je da, na transparentan i efikasan način, obezbijedimo najpovoljnije uslove, kako za međunarodne investitore, tako i za domaću privredu”, poručio je Damjanović.

Sagovornici su pokazali spremnost da, aktivnostima iz svog domena, doprinesu većoj vidljivosti Crne Gore kada su u pitanju međunarodna investiciona tržišta, a time i potencijalno većim ulaganjima u Crnu Goru.

“Ministar Damjanović, u Vašingtonu se sastao i sa ministrom finansija u Vladi nacionalnog jedinstva Libije, dr Khalidom Al Mabroukom. Ministri su razgovarali o mogućnostima za unaprjeđenje ekonomske saradnje između dvije prijateljske zemlje, naročito u oblastima poljoprivrede i energetike. Tokom sastanka postignut je konačan dogovor oko pitanja otplate, sad već decenijskog duga, koji Crna Gora ima prema Libiji, a koji će biti izmiren u najkraćem mogućem roku, tokom tekuće godine, pod uslovima i na način prihvatljiv za obje strane. U razgovorima je učestvovao i Bojan Paunović, generalni direktor Direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija”, navodi se u saopštenju.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content