Da se ne ponovi, da se ne zaboravi: Protestna šetnja zbog masakra na Cetinju

Piše: Objavljeno: 15/10/2023
featured image

Na Cetinju je i danas održana protestna šetnja, druga po redu, povodom tragedije koja se dogodila 12. avgusta prošle godine, kada je Vuk Borilović u krvavom piru ubio 10 osoba.

Okupljeni građani traže odgovore na pitanja, na koja još uvijek nije odgovoreno. Slogan protestne šetnje je – da se ne ponovi, da se ne zaboravi.

“Oni na čiju je đecu, roditelje, braću ili sestre naišao – još čekaju na odgovore: Zašto Boriloviću nije oduzeto oružje? Zašto je policija obezbjeđivala Cetinjski manastir koji ni od koga nije bio ugrožen umjesto da zaštiti one koji su pedesetak metara odatle bili meta surovog zločina? Zašto nije bilo helikoptera kojim bi se prevezli specijalci? Zašto su policajci propuštali građane u sigurnu smrt? Zašto je nadležnima trebalo toliko vremena da izdaju naredbu o angažovanju specijalne jedinice? Zašto su lagali o vremenu prijave pucnjave i o trajanju neviđenog zločina? Zašto i danas lažu da je policija ispred manastira obezbjeđivala širu okolinu mjesta zločina? Zašto do danas niko od nadležnih nije makar podnio ostavku kao moralni čin”, neka su od pitanja.

Dok je kolona građana prolazila Njegoševom ulicom ka Dvorskom trgu, građani koji su se u tom momentu našli u lokalima, ustali su kako bi odali počast stradalim sugrađanima i njihovim porodicama.

Okupljeni su iza Vladinog doma, a na mjestu gdje počinje naselje Medovina, zapalili svijeće za tragično stradale.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content