CŽL: Svaki život dragocjen, poboljšati zdravstvenu zaštitu

Piše: Objavljeno: 22/03/2021
featured image

Povodom Dana žalosti u Podgorici i obilježavanja sjećanja na sve žrtve koronavirusa u Crnoj Gori aktivisti i aktivistkinje Crnogorskog ženskog lobija su se individualno pridružili spontanim stajanjima ispred Kliničkog centra Crne Gore, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje i sjedišta Vlade Crne Gore. 

Medicinski direktor Kliničkog centra dr Zoran Terzić je ljubazno pozdravio građanske aktiviste/tkinje koji su stajali ispred Kliničkog centra kako bi iskazali poštovanje prema žrtvama, solidarnost prema njihovim porodicama i podršku prema svim zdravstvenim radnicima Crne Gore. 

Građani koji su individulano stajali, poručili su da je svaki ljudski život dragocjen i pozvali vlasti da poboljšaju i unaprijede zdravstvenu politiku i zaštitu.

Građanski aktivisti su nosili, između ostalih i ove transparente: “Dan sjećanja i pamćenja”, “Uozbiljite se”, “Zahvalnost, podrška i solidarnost sa svim zdravstvenim radnicama i radnicima Crne Gore”, “Pamtimo i sjećamo se svih umrlih građana Crne Gore”.

Aktivistkinje i aktivisti Crnogorskog ženskog lobija podržavaju zahtjeve i napore da se uspostavi politička i profesionalna odgovornost, unaprijede napori da se konačno širenje zarazne bolesti stavi pod kontrolom i pozivaju građane/ke na poštovanje zdravstvenih mjera.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content