Crnoj Gori na raspolaganju treća tranša od 20 miliona kineskih juana

Piše: Objavljeno: 21/04/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović i ambasador Kine, Fan Kun potpisali su Sporazum kojim se na raspolaganje Crnoj Gori stavlja treća tranša od 20 miliona kineskih juana, u okviru projekta rekonstrukcije mosta preko Đurđevića Tare.

Sporazum je potpisan u skladu sa ranije zaključenim ugovorom, uz ispoljena očekivanja da će se realizacija ovog projekta ubrzati u narednom periodu, prenosi rtcg.me.

Oni su, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, tokom sastanka razgovarali o mogućnostima produbljivanja saradnje između dvije države.

Sastanak je bio prilika da se konkretnije razgovara o dinamici realizacije tekućih projekata na kojima su prisutne kineske firme, sa posebnim osvrtom na rekonstrukciju mosta preko Đurđevića Tare, a na osnovu ugovora o donaciji Vlade Kine Crnoj Gori koji je potpisan 1. decembra 2020. godine.

“Sagovornici su se složili da pomenuti projekat jeste pravi simbol prijateljstva dvije države i može biti primjer realizacija donatorskih projekata ove vrste”, zaključuje se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content