Crnogorski turizam u kandžama avio-krize

Piše: Objavljeno: 27/11/2023
featured image

Turistička industrija Crne Gore suočava se sa ozbiljnim izazovima tokom zimskih mjeseci, a ključni faktor u tom kontekstu je nedostatak avio-povezanosti sa Evropom, saopštio je suvlasnik Hotelske grupe Montenegro stars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja, Žarko Radulović.

On je, u razgovoru za Pobjedu, kazao da sezonski karakter mnogih primorskih i plažnih hotela, posebno manjih, ozbiljno ograničava poslovanje tokom zime.

Ideja o uspostavi avio-linija kako bi se privukli turisti i tokom zimskih mjeseci naišla je na brojne prepreke, a najnovije promjene u avio-industriji, odnodno otkazivanje letova, dodatno komplikuju već delikatnu situaciju.

U istom tonu, direktor hotela Hilton Nemanja Nikolić objasnio je perspektivu situacije u Podgorici, naglašavajući ključnu ulogu avio-linija u atraktivnosti destinacije.

On je saopštio da je potreban proaktivni pristup u poboljšanju aerodroma i strategiji turizma kako bi se održala kontinuirana privlačnost Crne Gore tokom cijele godine.

S obzirom na izazove i kritički ton iznesenih stavova, sagovornici lista apeluju na hitno djelovanje resornih tijela, pozivajući na zajednički napor kako bi se ojačao turistički sektor i osigurala održiva budućnost.

Radulović je podsjetio da je odavno bila prisutna ideja o avio povezivanju sa Evropom i šire kako bi gosti dolazili i zimi.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content