Crnogorski Lidl snadbijevaće se iz bosanskog magacina

Piše: Objavljeno: 12/09/2023
featured image

Foto: Lidl/investitor.me

Lidl u Kiseljaku kod Sarajeva gradi centralno skladište i logistički centar za BiH i Crnu Goru. Lidlovo skladište će od Podgorice biti udaljeno skoro 260 kilometara piše Biznis info.

Kompanija je godinama uzaludno tražila pogodnu lokaciju za distributivni centar u Crnoj Gori i na kraju je odlučila da svoje crnogorske prodavnice snabdijeva iz BiH. Njemački diskontni trgovac Lidl dovršio je izgradnju svog prvog objekta u BiH u Bijeljini, ali još nema najava kad će biti otvoren.

Kompanija je najavila otvaranje marketa u BiH i Crnoj Gori, a ponegdje je već kupila i zemljište. Nedavno je odabrala i lokaciju za prvi objekat u Sarajevu, kod hotela ,,Ibis“ u Ulici Džemala Bijedića.

U Crnoj Gori su trenutno vlasnici dvije parcele u Podgorici i jedne u Nikšiću. Biznis info piše da gradnja prvog sarajevskog Lidla još nije počela niti ima naznaka kada će se to desiti.

Ranije je rečeno da će kompanija vjerovatno čekati da izgradi minimalno desetak lokacija koje će istovremeno otvoriti, što znači da ove, a vjerovatno ni naredne godine, ne treba očekivati otvaranje Lidlovih prodavnica u BiH. Njemački diskontni div paralelno ulazi na četiri tržišta našeg regiona: BiH, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Kosovo.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content