Crnogorska turistička ponuda predstavljena u Sarajevu

Piše: Objavljeno: 05/12/2022
featured image

Foto: NTOCG

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) je, u cilju promocije na tržištu regiona, organizovala promotivni događaj u Sarajevu i predstavila turističku ponudu na humanitarnom bazaru.

-Bogat zabavni program i domaći lokalni specijaliteti okupili su veliki broj ljudi, koji su se na ovaj način upoznali sa ponudom Crne Gore za zimsku turističku sezonu – saopštili su iz NTO-a.

Prazničnu atmosferu u Sarajevu upotpunili su zvuci Gradske muzike Budva i nastup folklornog društva “Crna Gora“, a NTO je za najmlađe pripremila poklon paketiće, piše gradski.me.

-Gotovo svake godine novogodišnje praznike provodim u Crnoj Gori i danas smo zahvaljujući vama osjetili djelić te atmosfere. Djeca su uživala u programu koji ste pripremili, a posebno su ih iznenadili novogodišnji pokloni koje ste im uručili. U planu nam je da ove godine posjetimo sjever Crne Gore i par dana provedemo na primorju – poručila je Nadežda Zahirović, koja je prisustvovala promotivnom događaju u Sarajevu.

Ovom prilikom, NTO je predstavila novogodišnji program u svim gradovima i atraktivne aranžmane tokom zimskih mjeseci, a jedan od posjetilaca je poručio da Crna Gora ima nastupe najpoznatijih muzičkih izvođača.

-Primijetio sam da je većina regionalnih muzičkih zvijezda ove godine kod vas. Pošto sam veliki fan Čole, dolazim u Kotor, a vjerovatno ću odmor nastaviti u Kolašinu. Poslije više od dvije godine korone svi smo se uželjeli dobre zabave i ovakvih dočeka i siguran sam da će ove godine provod biti nezaboravan – kazao je Martin Galić iz Banja Luke.
Promotivnom događaju u Sarajevu prethodila je odlično medijiski ispraćena pres konferencija, na kojoj su lokalne turističke organizacije predstavile atraktivne programe za predstojeće praznike i zimsku turističku sezonu.

Tom prilikom, savjetnik direktorice NTO, Amel Dedeić, kazao je da se nada odličnoj posjećenosti sjevera Crne Gore.

-Pored novogodišnjeg programa u više gradova, gdje će biti vodeće regionalne muzičke zvijezde, fokus je na ski centrima. Upoznali smo prisutne sa cijenima, kao i sa pripremljenim aranžmanima. Iako je inflacija uradila svoje, cijene su i dalje konkurentne, te očekujemo uspješnu zimsku turističku sezonu – poručio je Dedeić.

Promocija u Bosni i Hercegovini (BiH) je bila i prilika da NTO, u saradnji sa crnogorskim Ministarstvom vanjiskih poslova, učestvuje i na ovogodišnjem Međunarodnom humanitarnom bazaru u Sarajevu.

Na crnogorskom štandu su se našli domaći lokalni proizvodi i suveniri iz različitih krajeva naše zemlje, a poseban segment je zauzela promocija projekta Dobro. Bolje. Domaće.

-Imam brojne uspomene iz Crne Gore, a današnji bazar mi je probudio sjećanja na te lijepe dane. Oduševili su me ručno rađeni suveniri koje sam kupio za poklone prijateljima – naveo je Ivo Lukić koji je posjetio crnogorski štand.

Crnogorski štand privukao je ogromnu pažnju na ovogodišnjem bazaru, a tom prilikom NTO je donirala vaučer za trodnevni turistički aranžman u vrijednosti od 500 eura, za koji su posjetioci bazara imali priliku da licitraju.

-S obzirom na to da smo suprug i ja ljubitelji zimskih sportova, par dana ćemo provesti na crnogorskim planinama. Uspjeli smo da nađemo vrlo povoljan aranžman, a danas smo vidjeli da je pripremljen i bogat zabavni porgram, te ćemo sigurno otići i na neki koncert – poručila je Almedina Hamzić.

Kompletan prihod od ovogodišnjeg bazara namijenjen je za humanitarne svrhe, a u fokusu su institucije i organizacije koje se bave djecom sa invaliditetom i problemima u razvoju širom BiH.

Pored ambasade Crne Gore u BIH, podršku humanitarnom bazaru u Sarajevu pružila je i NTO, Privredna komora Crne Gore (PKCG), lokalne turističke organizacije Podgorice, Cetinje, Žabljaka, Bara, Budve, Herceg Novog, Pljevlja i Rožaje, kao i kompanija IDEA.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content