Crna Gora postala članica Svjetske planinarske unije

Piše: Objavljeno: 21/10/2023
featured image

Planinarski savez Crne Gore postao je punopravni član Međunarodne asocijacije za penjanje i planinarenje (UIAA), saopšteno je iz te asocijacije.

Kandidaturu za članstvo Planinarskog saveza Crne Gore, jednoglasno su odobrili delegati na Generalnoj skupštini UIAA, koja je danas održana u Trabzonu u Turskoj, piše rtcg.me.

Kako je saopšteno iz Planinarskog saveza, UIAA sada čine 93 članice.

Planinarski savez Crne Gore je predstavljala predsjednica Tatjana Ivanović.

U savezu se nadaju da će članstvo u UIAA, dovesti do mnogih pozitivnih inicijativa potrebnih za jačanje disciplina planinarstva u Crnoj Gori.

“Sticanjem članstva, dobijamo pravo na subvencionisani pristup UIAA kvalifikacijskim oznakama za planinske vodiče i instruktore u penjanju i planinarenju, učešće u razvoju međunarodnih standarda za bezbjednost, postavljajući najviše standarde za opremu, penjanje i planinarenje, rad u komisijima, koje se sastaju tokom cijele godine po pitanjima antidopinga, penjanja u ledu, medicine, zaštite planina, bezbjednosti i omladine”, saopšteno je iz Planinarskog saveza.

On su istakli uvjerenje da će država Crna Gora, prepoznati ovaj značajan korak Planinarskog saveza Crne Gore koji, kako su kazali, može biti od izuzetne koristi svim našim aktivnostima.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content