Crna Gora ima ogroman potencijal za poslovna putovanja

Piše: Objavljeno: 24/11/2022
featured image

Foto: NTOCG

Crnogorski kongresni biro, u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG), učestvovao je na specijalizovanom događaju za industriju kongresnog turizma Meet the Bidder, koji okuplja turoperatore iz oblasti kongresnog turizma, ali i one koji su specijalizovani za luksuzna putovanja, kako iz Poljske tako i iz ostalih evropskih i svjetskih zemalja.

Sastanci koje su održale predstavnice Crnogorskog kongresnog biroa NTO CG predstavljaju odličnu priliku za sticanje novih kontakata i kreiranje poslovnih mogućnosti za upoznavanje zainteresovanih strana sa različitim oblicima aktivnosti koje je moguće realizovati u Crnoj Gori.

Na taj način je, kako je saopšteno iz NTO CG, prezentovana visokokvalitetna ponuda hotela i mjesta za događaje, jedinstvene atrakcije, znamenitosti zemlje, kao i noviteti u ponudi, piše gradski.me.

Tom prilikom, iskazano je veliko interesovanje za ponudu destinacije, buduću saradnju sa NTO CG i organizaciju događaja u Crnoj Gori. Turoperatori iz oblasti kongresnog turizma, ali i oni koji su specijalizovani za luksuzna putovanja poručili su da će sa “zadovoljstvom Crnu Goru preporučiti svojim klijentima”.

„Drago mi je da sam imala priliku da se putem prezentacije upoznam sa ponudom Crne Gore, budući da je ovo je jedan od evropskih regiona sa kojim još uvijek nijesmo u potpunosti upoznati, dok već sarađujemo sa zemljama iz tog regiona. Crna Gora djeluje kao zemlja koja ima puno da ponudi u pogledu prirode, mjesta za događaje i hotelskih kapaciteta i apsolutno odgovara onome što moji kijenti traže“, poručila je direktorica kompanije Congress Consulting Management Group iz Danske, Loni Gulliksen.


Direktor kompanije Corporate Events iz Indije Deepak Jagtiani, izjavio je da Crna Gora zaista djeluje kao zemlja koja je idealna za organizaciju događaja, male korporativne grupe, ali i za odmor, ističući da je “posebno zainteresovan za luksuzni segment crnogorske turističke ponude”.

„Impresionirala me informacija da je moguće istog dana kupati se u moru i posjetiti planine, ali me raduje i što je to destinacija sa preko 240 sunčanih dana u godini. Zapravo, već sjutra putujem u Crnu Goru i unaprijed se radujem da vidim uživo sve ljepote ove zemlje“, kazao je Jagtiani.

Predstavnice Crnogorskog kongresnog biroa NTO CG, kako se dalje navodi, održale su sastanke sa kompanijama iz različitih zemalja: Signature by Anne Candy i Bo reals iz Francuske, Logos Tours, Alex Art Agencja, Meeting Maker, Hula Events i Api Travel iz Poljske, Congress Consulting Management Group iz Danske, Corporate Events iz Indije, M.I.C.E. iz Velike Britanije, i ali i sa predstavnicom Poljskog udruženja organizatora incentive putovanja, te predsjednikom udruženja IATTE (Indijsko udruženje turistčkih eksperata), koji je ujedno i predstavnik kompanije Tour passion, sa predstavništvom u Indiji i Francuskoj. Na događaju su prisustvovali i predstavnici crnogorske turističke privrede, koji su takođe održali mnogobrojne sastanke.

IZ NTO CG napominju, događaji Meet The Bidder održavaju se od 2012. godine tri puta godišnje – u martu, junu i novembru.

“Već nekoliko godina događaji Meet the Bidder postaju sve više popularni i posjećeni, dokazujući da, čak i u eri interneta, ništa ne može da zamijeni ono najvažnije – direktan kontakt između potencijalnih poslovnih partnera. Do sada je na ovom događaju prisustvovalo preko 600 izlagača iz cijelog svijeta i preko hiljadu menadžera i profesionalaca iz sektora kongresnog turizma”, poručuju iz NTO CG.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content