Čokoladno carstvo Gornjeg Polja kod Nikšića

Piše: Objavljeno: 28/02/2024
featured image

Aneta Božović iz Gornjeg Polja, kod Nikšića već četiri godine pravi vrhusnku domaću čokoladu koja postaje prepoznatljiva i van granica Crne Gore.Koristi najkvalitetnije sastojke, a čokoladu puni proizvodima iz svoje bašte.

Kako vam iz današnje perspektive izgledaju vaši počeci?

Kada se sjetim početka slatko se nasmijem… Kao neko dijete koje se bori sa plastelinom da napravi nešto,medjutim kada nešto istinski želite to i ostvarite. 02.02.2020 dobijam mašinu i sirovinu staru 4 godine da pokrenem posao,a baš  tada se dešava i početak korone kada su ljudi brinuli samo o zdravlju, ja se prihvatam posla i krećem u borbu za ostvarenje svog cilja, da napravim svoj brend. Podržala me porodica i prijatelji koji su vjerovali u mene. Sa puno ljubavi i pažnje sada pravim čokolade i bombonjere sa domaćim voćem i orašastim plodovima koji sada izgledaju sasvim pristojno,trudim se da I pakovanja budu lijepa. Koristim premium cokoladu 72 % kakao sirovinu koja u kombinaciji sa voćem sa mog gazdinstva bude pravi zdravi proizvod na koji sam veoma ponosna.Tehnolozi su nam preporučili da se držimo kvaliteta s kojim smo krenuli. Rekli su nam da nam ne treba ni bolji, ni gori. Trudimo se da budemo na nivou prepoznatljivog kvaliteta. Kompletan asortiman je i dalje sa prirodnim punjenjem sa našeg gazdinstva – sve čisto, ekološko, neprskano voće: maline, jagode, višnje, aronija, smokve, orasi, lješnik.

Koji vam je bio cilj i koliko ste toga uspjeli ostvariti do sada?

Da radim dobar posao, imam povratne informacije od kupaca koje su za sada bas onakve kakve sam ja i željela da budu. Imala sam sreću da sam nailazila na dobre ljude koji su vidjeli moju borbu i odlučili da mi pomognu u realizaciji mojih proizvoda, kupujuci korporativne poklone tako da mi je to bio jedan veliki vjetar u ledja.

Gdje se može naći vaš proizvod?

Sada se već mogu pohvaliti da moji proizvodi se nalaze u priznatim radnjama,Portokali Tivat,Mega market Budva, Budva Hotel Shop,Wine and Drink Podgorica.

 

Šta je u planu za naredni period? Koliko je teško voditi biznis u Crnoj Gori?

Planovi su da nastavim istim kvalitetom i istom voljom da moj brend zaživi,a nadam se i postane posao mojih naslednika.

Na koje izazove nailazite?

Zbog stalnog porasta cijena repromaterijala,sirovina i energenata,je dosta tesko raditi i održati biznis,a mi moramo biti konkurentni sa cijenama da bi se izborili za mjesto na trzistu pored toliko velikih svjetskih brendova.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content