Cilj dostizanje evropskih standarda u saobraćajnoj infrastrukturi

Piše: Objavljeno: 20/09/2022
featured image

Foto: Vlada CG

Crna Gora od juna 2022. predsjedava Transportnom zajednicom. U tom smislu predstavljene su aktivnosti koje Sekretarijat TZ zajedno sa Crnom Gorom, kao i sa ostalim zemljama potpisnicama Ugovora o transportnoj zajednici sprovode u cilju ispunjenja ugovornih obaveza, saopšteno je juče iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Tokom sastanka, Potpredsjednik Vlade Ibrahimović naglasio je značaj sprovođenja reformskih mjera, s sve sa ciljem dostizanja nivoa spremnosti Crne Gore da usaglasi svoju saobraćajnu politiku i dostigne standard u saobraćajnoj infrastrukturi koji imaju zemlje članice EU u ovoj oblasti, piše rtcg.me.

“Tema sastanka bila je priprema Potpredsjednik Vlade Ibrahimovića za kopredsjedavanje Ministarskim savjetom Transportne zajednice, koji će biti ove godine biti održan u novembru u Briselu”, navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija. 

Ibrahimović je, ako je saopšteno, naglasio da CG i Sekretarijat transportne zajednice ostvaruju dobru saradnju i očekuje da, bez obzira na trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, svi nadležni organi nastave da posvećeno ispunjavaju obaveze uspostavljene potpisivanjem Ugovora o transportnoj zajednici.

“Crna Gora je napredovala u procesu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa EU Aquis, međutim pred nama je još nekoliko važnih obaveza koje moramo ispuniti kako bismo zadovoljili jedan od stubova uspostavljenih osnivanjem transportne zajednice i privremeno zatvorimo pregovaračka poglavlja koja se odnose na saobraćaj”,  naglasio je Ibrahimović.

Pored toga, navodi se u saopštenju, Crna Gora posvećeno radi na realizaciji kako velikih infrastrukturnih projekata, tako i na drugim projektima predviđenim reformskim mjerama.

“U tom smislu, Potpredsjednik Vlade Ibrahimović informisao je direktora Zakonjšeka o statusu pregovora Crne Gore sa EU za nastavak gradnje auto-puta Bar-Boljare i zatražio je podršku Sekretarijata Transportne zajednice”, navodi se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content