Cijene usluga Instituta Igalo za osiguranike Fonda zdravstva 10 posto više

Piše: Objavljeno: 03/02/2024
featured image

Foto: Institut Igalo/arhiva

Cijene usluga Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A. D. Igalo za osiguranike Fonda za zdravstveno osiguranje u 2024. godini biće 10 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o uvećanju cijena usluga osiguranika Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore koji koriste usluge Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A. D. Igalo za 2024. godinu.

“U Informaciji se navodi da je Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Fondom za zdravstveno osiguranje utvrdilo da se cijena usluga osiguranika Fonda koji koriste usluge Instituta za 2024. godinu uvećava za 10 % u odnosu na cijene u 2023. godini”, saopšteno je iz Vlade.

Na taj način ukupan trošak za 2024. godinu iznosiće 4.274.525 eura, što predstavlja povećanje od 643.698 eura, piše rtcg.me.

U saopštenju Vlade se navodi da će se taj trošak plaćati iz već opredijeljenih novčanih sredstava iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje za 2024. godinu.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela I Odluku o obrazovanju Komisije za rješavanje statusa Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A. D. Igalo.

Komisijom će rukovoditi dr Srđan Pavićević, potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku.

“Imajući u vidu veliki javni značaj ovog pitanja, Komisija je sastavljena od eksperata odgovarajuće struke, a njen zadatak je da prati i analizira stanje Instituta, da daje predloge i sugestije Vladi za preduzimanje konkretnih aktivnosti u cilju rješavanja statusa ove značajne ustanove. Osim toga, propisano je da za razmatranje pojedinih pitanja Komisija može da obrazuje operativne timove, kako bi se u što kraćem periodu riješila pitanja koja opterećuju rad Instituta”, kazali su iz Vlade.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)