Cijene udžbenika na nivou prethodnih godina

Piše: Objavljeno: 31/08/2023
featured image

Svaki početak nove školske godine prati nezaobilazno i opremanje đaka za školu, što je uvijek udar na kućni budžet. Udžbenici za osnovce besplatni su i ove godine, ali srednjoškolci moraju da ih kupe. Kada imate školarca, kućni budžet u avgustu i septembru uvećan je za jednu značajnu stavku, a to je kupovina knjiga i svega što ide uz opremanje za školu.

Besplatni udžbenici za osnovce malo olakšavaju roditeljima, ali srednjoškolka Milica kaže da za njene vršnjake i nju udžbenici i nisu jeftini, i da treba ipak više novca za pripremu nove školske godine.

Da su udžbenici skupi, misli i Ruskinja koja se ovdje školuje,a ima i onih koji knjige za školu nabavljaju na drugi način.

Prodaja udžbenika za srednje škole počela je 20. avgusta, a cijene su na nivou prethodnih godina, od 84 do 107 eura, kazao je za TVCG Dušan Petričević iz Zavoda za udžbenike .

“Zavod za udžbenike se trudi da cijene udžbenika ostanu na prošlogodišnjem novou”, kazao je Petričević. 

Za početak školske godine nijesu potrebni samo udžbenici, tu su sveske, olovke, pernice i sve ono sto se traži tokom nastave, roditelji kupuju u hodu.

Besplatni udžbenici samo dijelom štede kućni budžet, sve ostalo mora da se plati.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content