Cijene udžbenika na nivou prethodnih godina

Piše: Objavljeno: 31/08/2023
featured image

Svaki početak nove školske godine prati nezaobilazno i opremanje đaka za školu, što je uvijek udar na kućni budžet. Udžbenici za osnovce besplatni su i ove godine, ali srednjoškolci moraju da ih kupe. Kada imate školarca, kućni budžet u avgustu i septembru uvećan je za jednu značajnu stavku, a to je kupovina knjiga i svega što ide uz opremanje za školu.

Besplatni udžbenici za osnovce malo olakšavaju roditeljima, ali srednjoškolka Milica kaže da za njene vršnjake i nju udžbenici i nisu jeftini, i da treba ipak više novca za pripremu nove školske godine.

Da su udžbenici skupi, misli i Ruskinja koja se ovdje školuje,a ima i onih koji knjige za školu nabavljaju na drugi način.

Prodaja udžbenika za srednje škole počela je 20. avgusta, a cijene su na nivou prethodnih godina, od 84 do 107 eura, kazao je za TVCG Dušan Petričević iz Zavoda za udžbenike .

“Zavod za udžbenike se trudi da cijene udžbenika ostanu na prošlogodišnjem novou”, kazao je Petričević. 

Za početak školske godine nijesu potrebni samo udžbenici, tu su sveske, olovke, pernice i sve ono sto se traži tokom nastave, roditelji kupuju u hodu.

Besplatni udžbenici samo dijelom štede kućni budžet, sve ostalo mora da se plati.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content