Cijene nafte stabilne

Piše: Objavljeno: 23/02/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Cijene nafte stabilizoval su se blizu 83 dolara zbog skoka zaliha u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) koji je bio protivteža znacima slabijeg snabdijevanja i krizi u Crvenom moru.

Na londonskom tržištu cijena barela je bila gotovo nepromijenjena i iznosila je 82,94 dolara. Značajnijih promjena nije bilo ni na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po 77,83 dolara, prenosi SEEbiz.

Tržišta su u srijedu podstakli znaci slabijeg snabdijevanja. Barel s rokom isporuke u iduće dva mjeseca bio je znatno skuplji od onog s rokom isporuke u ljeto ili jesen.

Kočnica cijenama bio je rast zaliha u SAD-u prošle sedmice, za 7,17 miliona barela, rekli su u srijedu tržišni izvori, pozivajući se na podatke udruženja proizvođača API. Skok zaliha odražava smanjenu preradu zbog sezone održavanja rafinerija.

Investitori sada čekaju službene podatke koji bi trebalo da budu objavljeni tokom dana. I API i Ministarstvo energetike objaviće ih ove sedice dan kasnije zbog praznika.

Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) odvojeno je objavila da je u srijedu barel korpe nafte njenih članica pojeftinio 83 centa, na 81,99 dolara.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content