Četvrti slučaj trovanja gaziranim pićem u Hrvatskoj: Policija na zagrebačkom PMF-u

Piše: Objavljeno: 08/11/2023
featured image

Prvi pacijent, od kojeg je cijela priča i počela, i dalje se nalazi u bolnici u Rijeci.

Da je i četvrti pacijent primljen zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem, potvrdio je predstavnik Zavoda za gastreneterologiju KBC-a Zagreb Rajko Ostojić, koji smatra i da bi u cijeli slučaj trebalo uključiti forenzičare iz centra Ivan Vučetić.

Nakon sumnje na hemijsko trovanje gaziranim pićem u Rijeci, novi slučajevi pojavili su se i u Zagrebu. Sumnja u trovanje gaziranim pićem iz automata prijavljenom na zagrebačkom Prirodno-matematičkom fakultetu, na odjeljenju fizike. Zbog toga je na fakultet došla i policija.

Ostojić je izrazio i zabrinutost zbog slučaja od prije dva mjeseca.

„Tom pacijentu se radi intervencija na jednjaku, došlo je do tako jake upale, korozije da se stvorilo vezivo koje je suzilo jednjak koji kolege moraju proširivati…“, rekao je.

Ostojić je upozorio i na rizike koje konzumacija bezalkoholonih gaziranih pića predstavlja. „Ne treba paničiti. Situacija može biti i ozbiljna“, kaže Ostojić koji smatra kako bi se u cijeli slučaj trebalo uključiti i forenzičare iz centra Ivan Vučetić.

„Izbjegavajte sva gazirana pića. Pijte običnu komunalnu vodu. Zagrebačka je super, dalmatinska takođe, primorska, lička… Ako išta Hrvatska ima – ima sjajnu vodu. Pustimo je li iko kriv – ostavimo to drugima. Nećemo politiku u ovu butigu. … Osim HZJZ-a, preporučujem Vučetić ‘as soon as possible’. Naravno, uput pacijentima, osim da ne pijete – ako ne daj Bože popijete – proverite ukus, ispljunite. Nemojte konzumirati vodu, mlijeko. Može doći do gore reakcije“, rekao je.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content