CEDIS donirao 25 hiljada eura KCCG

Piše: Objavljeno: 15/03/2022
featured image

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je 25 hiljada eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), navodi se u saopštenju CEDIS-a.

Iz te kompanije su kazali da su na taj način dodatno potvrdili društveno odgovornu orijentaciju kompanije, kao i uspješnu saradnju sa najvećom crnogorskom zdravstvenom ustanovom, piše rtcg.me.

“Ovogodišnja donacija predstavlja nastavak realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma, koji je potpisan sa Kliničkim centrom krajem 2019. godine, čime se CEDIS obavezao da do 2023. ovoj zdravstvenoj ustanovi godišnje donira iznos od 25 hiljada eura”, navodi s eu saopštenju CEDIS-a.

Iz CEDIS-a navode da su od 2017. godine, uključujući i ovogodišnju donaciju, Kliničkom centru donirali preko 160 hiljada eura.

“Kao što sam istakao u par navrata, osnovni princip poslovanja CEDIS-a je posvećenost i briga za zajednicu. Način na koji to u CEDIS – u sprovodimo u djelo podrazumijeva međusobno razumijevanje i saradnju sa okruženjem u kojem poslujemo, otkrivanje i trajno rješavanje problema. Ovaj vid saradnje Kliničkom centru obezbjeđuje novčana sredstva na koja može unaprijed da računa i planira aktivnosti, a to je upravo i naša namjera, da se u odnosu na zajednicu u kojoj poslujemo postavimo kao siguran oslonac. Nezaobilazni dio strategije društveno odgovornog poslovanja CEDIS-a podrazumijeva kontinuiranu podršku sektoru zdravstva i vjerujem da će naša saradnja i ubuduće biti podjednako uspješna i plodotvorna”, istakao je izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović zahvalila se CEDIS-u na podršci koju pruža zdravstvenom sistemu Crne Gore.

“CEDIS je kao donator, jedna od najprisutnijih društveno odgovornih kompanija u Kliničkom centru Crne Gore koji zbrinjava oko 70 odsto pacijenata u cijeloj državi. Konkretno, zahvaljujući, između ostalih, donacijama CEDIS-a, mi smo danas na nekoliko dana od otvaranja renovirane Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju. Podsjetiću da je ovo prvi put da se ova klinika renovira od 1974. godine. Osim toga, donacija će biti usmjerena i odjeljenjima ginekologije i oftalmologije. Zahvaljujem CEDIS-u, nadamo se nastavku uspješne saradnje i pozivam sve ostale da se ugledaju na ovaj primjer”, istakla je dr Ljiljana Radulović.

Iz CEDIS-a napominju da su donacije, realizovane prethodnih godina, utrošene za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece i špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola.

“Ovogodišnja, kao i prošlogodišnja, donacija CEDIS-a od 25 hiljada eura biće utrošena za nastavak radova na adaptaciji Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju”, navodi se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content