Caritas zdravstvu donirao opremu vrijednu 55.000 eura

Piše: Objavljeno: 17/11/2021
featured image

Caritasova mreža u Crnoj Gori crnogorskom zdavstvu donirala je opremu vrijednu oko 55.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako je saopšteno,u okviru projekta do sada je realizovano oko 55 000 eura, a nabavljeni su EKG aparati, infuzione pumpe, laringoskopi, pulsni oximetri i beskontaktni termometri za Opštu bolnicu Bar, OB Berane, OB Kotor, OB Pljevlja, kao i za Dom zdravlja Plav, DZ Ulcinj, dok se očekuje i realizacija projekta u Domu zdravlja Podgorica (Tuzi).

Povodom realizacije vrijedne donacije, ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović razgovarala je danas sa predstavnicima Caritasa, gospodinom Markom Đelovićem i Matijom Pukićem i izrazila zahvalnost za, kako je kazala, humani i brižni gest koji će zdravstveni sistem itekako znati da cijeni.

”Vaše aktivnosti i humanitarni rad kroz različite projekte, posebno kada je zdravstvo u pitanju prepoznate su dugi niz godina, a zdravstveni radnici svakako su Vam posebno zahvalni jer ste kroz najrazličitije vidove pomoći njihov posao učinili lakšim, a građanima omogućili pristup kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti. Pravi ste partneri i podrška, i ja Vam se u ime Vlade Crne Gore, u ime svih zdravstvenih radnika  i u svoje lično ime zahvaljujem na svemu što činite za naš sistem”, kazala je Borovinić Bojović.

Predstavnik Caritasa, Marko Đelević, pohvalio je napore resora zdravstva i ministarke zdravlja u borbi protiv COVID 19 pandemije i kazao da kroz ovaj vid podrške i donacije žele da budi aktivni dio zajednice koja će pomagati u naporima da se epidemija suzbije.

COVID19 pandemija nije samo problem zdravstvenog sistema. Svaki pojedinac i mi kao društvo moramo prepoznati značaj zajedničkog djelovanaj i pomoći u kriznim i teškim vremenima. Zbog toga smo, nakon kontinurane saradnje koju već imamo sa zdravstvenim ustanovama, odlučili da u ovom trenutku pomognemo sa onim što je najpotrebnije tokom pandemije’ kazao je Đelević.

Tokom susreta dogovoren je nastavak saradnje i podrške u svim servisima koji se tiču zdravstvenog sistema i svih službi koje rade na unapređenju zdravlja stanovništva.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content