Budvanskim prosvjetarima uručeni ključevi dugo čekanih stanova

Piše: Objavljeno: 31/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Ministar prosvjete Miomir Vojinović uručio je juče u Budvi ključeve prosvjetnim radnicima iz Budve koji su podstanari. Ključeve stanova dobila su 74 budvanska prosvjetara.

Vojinović je naglasio da se kao ministar sa ovom problematikom suočio praktično na samom kraju procesa, koji je obilovao brojnim nepravilnostima i otkrio sistemske slabosti rješavanja stambenih problema zaposlenih u prosvjeti, piše rtcg.me.

“Posebnu zahvalnost Ministarstvo svakako duguje Opštini Budva koja je čak i preko granica dogovorenog, a ponekad i objektivnih mogućnosti činila sve što se moglo da se iz problema izađe, a naročito poslije 2016. godine. Crna Gora i njen obrazovni sistem zaslužuju drugačiji, sistematičan, inkluzivan i meritoran sistem zasnovan na tome da se svima omogući jednak pristup mogućnostima. Jedna neopravdano malo plaćena profesija kakva je prosvjeta mora imati sistem koji efikasnije i pravičnije odgovora na stambenu problematiku zaposlenih, kako ne bi došlo do ugrožavanja samog vaspitno-obrazovnog rada, čije bi štete trpjeli svi mladi i država Crna Gora”, istakao je ministar prosvjete.

Vojinović ističe da u Ministarstvu nijesu srećni zbog ovog trenutka u onom smislu koji podrazumijeva potpuno dovršen proces, proceduralno sljedstven.

“Ali smo srećni što smo u vrlo kratkom periodu koliko je ova Vlada trajala uradili sve što smo mogli da prosvjetni radnici Budve, oni najugroženiji, uđu u svoje davno očekivane stanove. Pred nama će, ili novom Vladom, biti još mnogo posla, kako po pitanju legalizacije, tehničkog prijema, procjene kvaliteta radova, neophodne dodatne infrastrukture kako bi ovo naselje bilo dostojno prosvjetnih radnika i važnog posla koji obavljaju”, istakao je ministar.

Dodjeli ključeva prisustvovali su i Milijana Jelušić, državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete i predstavnici Opštine Budva Milo Božović i Nikola Jovanović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content