Budvanska jutra na Savskoj promenadi

Piše: Objavljeno: 28/08/2022
featured image

Foto: Mediabiro

U cilju promocije postsezone na budvanskoj rivijeri, Turistička organizacije Budve ( TO ) je u Beogradu organizovala niz zanimljivih događaja u turističko-informativnom birou na Savskoj promenadi, u saradnji sa turističkom privredom grada pod nazivom “Budvanska jutra na Savskoj promenadi“.

Predstavnica TO Budve, Tijana Kotarac kazala je da ovo nije uobičajni period kada se turistička privreda grada Budve predstavlja u Beogradu, te da su ove godine posebno željeli da iznenade Beograđane, i tom prilikom ih pozovu da Budvu posjete i u periodu postezone, odnosno u septembru i oktobru.

„Više je razloga za to, između ostalog  temperatura mora je sada više nego izjednačeno sa temperaturom vazduha. Imamo lijepe događaje i manifestacije koje organizujemo, dok su cijene u našim hotelima niže za čak 30 odsto“, kazala je ona za Mediabiro.

Kotarac je istakla da su se hotelijeri zasita potrudili da cijene budu na popriličnom niskom nivou za ovaj period godine, i da su za tu priliku napravljene specijalne akcije za roditelje sa malom djecom, kada su uglavnom djeca do 10 i 12 godina gratis ukoliko su u porodičnim sobama. Kada su posrijedi manifestacije koje ovaj grad organizuje u narednom periodu, izdvojila je „Petrovačku noć“, i pomenula da se trenutno u Budvi održava Sea dance.

„Festival je počeo sinoć i trajaće da sjutra veče na Buljaričkoj plaži, zatim nas 3. septembra očekuje Petrovačka noć. Jedan čitava dan lijepih događaja u ovom  malom, šarmantnom mjestu u neposrednoj blizini Budve. Sportske igre, dječiji programi, Gradska muzika, koncerti Artan Lili, Van Gog i Džek Lupino, dakle,  očekuje nas bogat program“, poručila je ona.

U oktobru svi posjetioci će imati priliku da uživaju u dobro poznatoj manifestaciji „ Dani Širuna“ tradicionalnoj manifestaciji sa primorskom muzikom, širunom plavom ribom koja će se tog dana besplatno dijeliti širom budvanskih Trgova i ispred zidina Starog grada.

„Septembar i oktobar u Budvi su zaista čudesni, i nama koji tamo živimo možda najdraži mjeseci u godini i zato i želimo da tu svoju emociju, prenesemo svima vama“, kazala je Tijana Kotarac.

Prema njenim riječima, turisti iz Srbije su  ove godine bili najbrojniji na teritoriji Opštine Budva, kako u privatnom smještaju tako i hotelima.

„To nije svake godine tako, ali ove godine, nekako usljed nedostatka tog Ruskog i Ukrajinskog tržišta turisti iz Srbije su dominirali u hotelskom smještaju. U privatnom smještaju, turisti iz regiona su na prvom mjestu, zatim Rusija i Ukrajina i čine oko 75 odsto od ukupnog turističkog prometa.

Nakon jutarnje kafe sa medijima, TO Budve i za sjutrašnji dan planira druženje sa posjetiocima u Beogradu, koji će tom prilikom biti usluženi besplatnim primorskim specijalitetima (ruštulama i fugacom) i ukusnom jutarnjom kafom, a za najmlađe je obezbjeđen veliki broj šarenih balona.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content