Bolnici u Nikšiću oprema vrijedna 40.000 eura

Piše: Objavljeno: 11/03/2021
featured image

Američka ambasada, zajedno sa svojim proizvođačima, značajnim brendovima zdravstvene opreme, donirala je Opštoj bolnici u Nikšiću opremu vrijednu 40.000 eura, piše rtcg.me.

Kako je kazao v.d. direktora nikšićke bolnice Marko Mitrović, radi se o aparatima poznatih američkih proizvođača koji filtriraju vazduh od svih poznatih virusa i bakterija i na taj način omogućavaju bezbjedniji rad pri laparaskopskim i hirurškim intervencijama.

“Radi se o inteligentnim sistemima koji će umogome unaprijediti rad ove ustanove, posebno njenog operativnog bloka. Bolnica je dobila i aparat – generator za napajanje ultrazvučnih i hirurških jedinica, koji će takođe omogućiti precizniji i lakši rad ljekara”, kazao je Mitrović.

Kako je istakao, zahvalnost duguju i organizaciji “Osmi red” koja je donirala 100 komada brzih testova na kovid virus, proizvođača Abota, najprestižnijeg u tom domenu.

“Zahvalnost dugujemo i Savezu sindikata koji su donirali infuzionu pumpu potrebnu u kovid zoni. Na ovaj način smo sa donatorima i Ministarstvom zdravalja pomogli i olakšali rad ne samo u kovid zoni, već i onim pacijentima koji se liječe u čistom dijelu bolnice i kojima je potrebna operacija”, naglasio je Mitrović.

Šef Operacionog bloka Dejan Bajović je dodao da je u pitanju najsloženija oprema za tržištu koja će podići nivo pružanja usluga u bolnici i otkloniti sve što je do sada opterećivalo hirurške intervencije.

On je naglasio da je novo rukovodstvo nikšićke bolnice brzo uspostavilo saradnju sa Ministarstvom zdravlja, sindikatom i drugim subjektima, što je rezultiralo nabavkom opreme.

“Očekujemo da će se saradnja i nastaviti, a mi ispunjavati i ubuduće ono što smo i obećali dolaskom na čelo ove zdravstvene ustanove”, kazao je Bajović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content