Black Friday oborio online rekord u SAD-u

Piše: Objavljeno: 27/11/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Kupci su potrošili rekordnih 9,12 milijardi dolara na online trgovinu tokom Crnog petka ove godine, prema Adobeu, koji prati prodaju na web stranicama trgovaca.

Ukupna online prodaja za dan nakon Dana zahvalnosti porasla je 2,3% u odnosu na prethodnu godinu, a elektronika je bila glavni doprinos, budući da je online prodaja porasla 221% u odnosu na prosječan dan u oktobru.

Igračke su još jedna popularna kategorija za kupce, s porastom od 285%, kao i oprema za vježbanje, s rastom od 218%.

Mnogi potrošači prihvatili su fleksibilne planove plaćanja na Crni petak dok se i dalje bore s visokim cijenama i inflacijom, prenosi bankar.me.

Plaćanja poput Kupite sada, platite kasnije porasla su za 78% u poređenju sa proteklom nedjeljom, počevši od 19. novembra, a prihod je porastao je za 81% u istom razdoblju.

Neki od ovogodišnjih najpopularnijih proizvoda uključivali su konzole za video igre, dronove, Apple MacBookove, Dysonove proizvode i igračke poput Fortnitea, Robloxa, Blueyja, Funko Popa! i Disney Encanto.

Kupci na Crni petak takođe su oborili rekord u mobilnim narudžbama, jer je 48% online prodaje obavljeno na pametnim telefonima, što je povećanje u odnosu na 44% prošle godine.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content