Bjelopoljcima ponuđeno više od 300 sezonskih poslova

Piše: Objavljeno: 11/03/2023
featured image

Foto: rtcg.me

Na Sajmu zapošljavanja, koji je juče održan u hotelu “Franca” u Bijelom Polju, u organizaciji Nautičkog centra Porto Montenegro, Ridžent hotela i Buda–bar bič, ponuđeno je više od 300 sezonskih poslova. Zainteresovani su bili u mogućnosti da se direktno upoznaju sa potencijalnim poslodavcima i apliciraju za neko od ponuđenih slobodnih radnih mjesta.

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro i hotel Regent Porto Montenegro i ove godine organizuju sajmove zapošljavanja u Crnoj Gori u susret ljetnjoj sezoni, piše rtcg.me.

Drugu godinu zaredom Porto Montenegro, osim tradicionalnog Sajma zapošljavanja u Tivtu, pruža priliku zainteresovanim kandidatima iz različitih krajeva Crne Gore da obave razgovor za posao u njihovom rodnom gradu, danas je ta prilika pružena sezoncima iz Bijelog Polja i susjednih gradova.

“Očekivanja poslodovaca su izraženija u odnosu na prošlogodišnji sajam, jer su zasnovana na iskustvu iz prethodne sezone kada je značajan broj radnika iz Bijelog Polja pokazao interesovanje za posao, a potom se i potvrdili kao dobri i savjesni radnici”, kazala je Radiju Crne Gore, predstavnica Hotela “Ridžent” Maida Pilica.

Tokom turističke sezone prethodnih godina na sezonskim poslovima angažovano je 500 do 700 nezaposlenih lica sa evidencije Biroa rada, odnosno iz opštine Bijelo Polje, podsjetila je predstavnica biroa Jadranka Rakonjac.

Ona ne sumnja da će tokom predstojeće sezone biti znatno više sezonaca iz ove sredine.

“Ponuđene pozicije su različite tako da je dobar dio posjetilaca sajma mogao da pronađe neku koja je bliska njihovim interesovanjima”, smatra Rina Rudović iz odjeljenja za ljudske resurse kompanije Porto Montenegro.

Očekivanja su da kako se sezona bude približavala da će i broj ponuđenih mjesta rasti, pa će se time otvoriti šanasa i za one koji danas nijesu napravili radni angažman za predstojeću sezonu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content