Bivšim radnicima “Vektra Boke” 170.000 eura

Piše: Objavljeno: 31/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Bivši radnici Vektra Boke iz Herceg Novog dobiće 170 hiljada eura, obezbijeđenih od prodaje dva placa koja su bila u vlasništvu te firme. Od ukupno milion eura duga ostalo je još manje od stotinu hiljada da se isplati bivšim radnicima. Sve je to epilog višegodišnje borbe i sudskih procesa u kojima radnici te firme u stečaju pokušavaju da obezbijede i neuplaćeni radni staž.

“Apelacioni sud je usvojio žalbu bivših radnika i Opštine Hereg Novi i time je omogućen nastavak prodaje imovine imajući u vidu da je većinski vlasnik nezakonito prisvojio pet miliona od prodate imovine, da je račun blokiran i da se ne radi preko računa”, kazao je advokat radnika Jovan Pejović.

Bivši radnik Vojin Miljanić je kazao da su prodali dva placa, jedan u Njivicama i jedan u Rosama, i izmirili dio četvrte rate po planu reorganizacije. Ukupno potraživanje je bilo oko milion, piše rtcg.me.

“Uspjeli smo da djelimično ostvarimo naše zahtjeve, ostalo je povezivanje radnog staža od tri i po do sedam godina po radniku je neuplaćeno. očekujemo da se i to riješi Poreska uprava je pokrenula stečaj da bi se i ova priča konačno završila”, kazala je jedna od bivših radnika Maja Pajević.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content