Bijelo Polje: Raspisan tender za izgradnju tri stambena objekta za penzionere

Piše: Objavljeno: 21/09/2022
featured image

Foto: Ilustracija, Shutterstock

Nevladino udruženje penzionera iz Bijelog Polja, kako je i protekle sedmice najavljeno, raspisalo je tender za izbor izvođača radova za izgradnju tri stambena objekta u tom gradu.

Kako je navedeno, objekti će se graditi na KO Ravna Rijeka, u mjestu Ribarevine. Procijenjena vrijednost radova je 360.000 eura sa PDV-om, dok je rok izgradnje 335 dana, piše Pobjeda.me.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 10. oktobra do 10 sati. Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u 13 časova.

Lokalna samouprava u Bijelom Polju obezbijedila je plac za izgradnju stambene zgrade za penzionere. Predsjednik Opštine Petar Smolović nedavno je na sastanku sa najstarijom populacijom sugradjana saopštio, da je u pripremi i senior kartica koja će im omogućiti dodatne povoljnosti.

– Lokalna samouprava nastaviće da se zalaže za bolje sjutra naših penzionera koji su ujedno jedna od najranjivijih kategorija stanovništva, vjerujući da je društvo dužno da im obezbijedi mirnu i dostojanstvenu starost – poručio je Smolović.

Prvi čovjek opštine i predstavnici lokalnog Udruženja penzionera, na čelu sa Milanom Minićem,razovarali su o ključnim problemima sa kojima se susreću pripadnici treće dobi , kao što su niske penzije i neriješena stambena pitanja.

– Saradnja Opštine Bijelo Polje i Udruženja penzionera dobra, jer zajedno dijele isti cilj, a to je da penzioneri žive u boljim uslovima.Ovo udruženje koje ima 6000 članova pokazuje veliku brigu za status penzionera, a mi smo tu u domenu mogućeg da pomognemo u ostvarivanji tog cilja – poručio je Smolović.

Predstavnici Udruženja penzionera Bijelog Polja iskazali su zahvalnost za podršku koju dobijaju od Opštine na čelu sa predsjednikom Smolovićem, uz uvjerenje da će status ove populacije biti bolji sa rješavanjem stambenih pitanja među kojima ima 80 penzionera koji su podstanari, ali i sa povećanjem minimalne penzije.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content