Bijelo Polje: Pet lica sa invaliditetom dobilo posao u pekari

Piše: Objavljeno: 27/08/2022
featured image

Foto: rtcg.me

Završena je tromjesečna obuka  ,,LSI u oblasti pekarstva“ u okviru projekta ,,Zapošljavanje LSI u oblasti pekarstva“  čiji je nosilac NVO  ,,Centar za preduzetništvo“ a partner na projektu je pekar ,,Šar“.

Nakon obuke u kojoj je učestvovalo osam LSI sa evidencije ZZZ, Biro rada Bijelo Polje, izabrano je pet LSI koji će biti zapošljeni u pekari ,,Šar“ u narednih 5 mjeseci.

Rukovodilac projekta, Rafet Mulić je istakao ,,Ovakvi projekti u kojima LSI nađu privremena a ponekad i trajna zapošljenja su najdirektniji i najefikasniji vid podrške ovim licima. Koristim priliku da se svim učesnicima u programu obuke i izvođačima nastave zahvalim na odličnim rezultatima a kandidatima koji nastavljaju zapošljavanje srećan rad“, piše rtcg.me.

Nazmi Brahaj, vlasnik pekar ,,Šar“ ujedno je bio i  instruktor praktične nastave.

,,Naše preduzeeće prvi put učestvuje u zavodovim projektima i više nego smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima projekta a posebno obukom i nabavkom određene opreme koja nam je zaista bila neophodna. Prijatno smo iznenađeni zainteresovanošću LSI da rade u oblasti pekarstva jer kao što su se i sami uvjerili, naša kompanija je savremeno opremljena i usllovi za rad nijesu teški kao što je u tradicionalnom pekarstvu.“

,,Prije uključivanja u sam proces obuke mislio sam da je rad u pekarama jako naporan međutim sam se uvjerio da ovakav savremen pogon pruža konfor za zapošljavanje nas LSI. Zapošljenje mi jako znači jer je plata solidna, uslovi za rad odlični a socijalna strana lično mi je jako važna“, istako je Edin Madžgalj jedan od zapošljenih .

Projekat ima za cilj doprinos povećanju zapošljivosti teže zaposlivih kategorija stanovništva- LSI” kao i podizanje kapaciteta LSI kao i članova  udruženja tih lica u cilju  zapošljavanja kroz naprijeđenje nivo kvalifikovane radne snage u oblasti pekarstva u opštini Bijelo Polje kroz praktičan rad i zapošljavanje kod poslodavaca primjenjujući princip afirmativne akcije ka ženama.

Projekat je podržan u okviru grant šeme ZZZCG u okviru kojih se vrši zapošljavanje LSI. Vrijeme realizacije projekta je 10 mjeseci.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content