Biće važno da vidimo kazne za lažne dojave o bombama

Piše: Objavljeno: 25/12/2023
featured image

Nakon odgađanja zbog dojava o bombama, danas redovna nastava u crnogorskim školama. Policija je utvrdila da je lažne dojave slalo dijete iz Podgorice. Iz Udruženja Roditelja i Prosvjetne zajednice poručuju da je dobro što je počinilac otkriven i ističu da je važno da slučaj bude procesuiran do kraja.

Mislim da se negdje i pretpostavljalo da su u pitanju djeca, odnosno mlade osobe, jer se dešava baš u trenutku kada se zaključuju ocjene. Ovo se desilo i prošle godine, u isto vrijeme, mada ne samo tada. Dobro je što imamo tu informaciju, ali biće još važnije da znamo koje će to biti posljedice, jer nekako kod nas se mnogo stvari problematičnih dešava, ali ne isprati se do kraja ili možda čak i nema adekvatne odgovornosti na kojoj se kasnije insistira. Vidjećemo kako će sudovi presuditi, odnosno kako će oni gledati ovaj dio zakona koji se odnosi na zanemarivanje djeteta”, poručila je u Jutranjem program TVCG predsjednica Udruženja “Roditelji” Kristina Mihailović.

Službenici policije otkrili su juče identitet djeteta koje je prošle sedmice slalo lažne dojave o bombama u školama u Podgorici, Danilovgradu i Baru, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, zbog izazvane panike i nereda koje je prouzrokovalo dijete koje je uputilo mejlove prijeteće sadržine, policija će protiv oba roditelja podnijeti prijave zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanja djeteta.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content