Bez obustava saobraćaja do 8.januara

Piše: Objavljeno: 31/12/2023
featured image

Foto: Ilustracija,MKI/arhiva

Učesnike u saobraćaju danas očekuju pretežno suvi kolovozi. Na putevima preko prevoja i u višim planinskim predjelima moguća je pojava poledice u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Vidljivost je smanjena mjestimično po kotlinama. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja. Intenzitet saobraćaja je umjeren, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Do 1. aprila naredne godine upotreba zimskih guma obavezna je za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu ) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom signalizacijom.

Od danas do 8. janaura neće biti obustave saobraćaja na državnim putevima. Radovi počinju 9. januara 2024.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe zadobile teže i četiti osobe lakše povrede

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanje manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice za sva vozila registrovana u Crnoj Gori.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content