Bez adekvatnih letova nema ni njemačkih turista

Piše: Objavljeno: 22/02/2024
featured image

Foto: TO Tivat/arhiva

U situaciji smo da postoji veliko interesovanje turista za Crnu Goru, ali nemamo adekvatne avionske linije. Moramo da shvatimo – bez adekvatnih letova, nema ni njemačkih turista, poručio je u razgovoru za naš portal Mihael Bader, predsjednik fondacije “Budućnost crnogorskog turizma”.

Dugogodišnji turistički radnik i Njemac koji godinama živi u Crnoj Gori, osvrnuo se i na aktuelnu ponudu niskobudžetne kompanije “WizzAir”. Turisti koji tom kompanijom iz Njemačke žele doći u Crnu Goru, mogu to učiniti samo iz Dortmunda i Memingena a od maja će imati i austrijski Beč kao opciju.

Iz Frankfurta i Minhena moguće je doći letovima Air Montenegra, ali to prema njegovom mišljenju, nije dovoljno.

“Još 2020. godine Montenegro Airlines je letio do Dizeldorfa, Frankfurta, Hannovera, Lajpciga i Minhena. Dodatno su postojali letovi kompanija Condor, Lufthansa, Lauda, Eurowings… Sada postoje letovi do Dortmunda, Berlina, Hamburga, Memingena, Ninberga, Karlsruha, Badena, Kelna, Frankfurta, Lajpciga i Beča… ali sve iz Tirane, ne iz Podgorice ili Tivta”, kazao je on.

Da nije dobro to što je avio povezanost iz Njemačke ka Crnoj Gori loša, potvrdio je boraveći od 14. do 18. februara ove godine ispred TO Bar na sajmu u Minhenu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content