Besplatan ulaz u nacionalne parkove 21. maja

Piše: Objavljeno: 18/05/2024
featured image

Foto: Mediabiro, arhiva

Povodom Dana nezavisnosti Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore obavještava javnost da će ulaz u Nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biti besplatan 21. maja.

“Ovo je prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje, biciklizam…”, napominju u NPCG.

Kako ističu, interesovanje za boravak u zaštićenim područjima iz godine u godinu raste, pa je od početka godine do 12. maja nacionalne parkove posjetilo skoro 85.000 turista, što je za 28 odsto više nego prošle godine.

Preduzeće je u ovom periodu ostvarilo prihod od prodaje ulaznica koji je za oko 65% veći u poređenju sa istim periodom 2023. godine.

“Podaci koje imamo sa terena pokazuju rast broja posjeta, a samim tim i prihoda od prodaje ulaznica što smatram da je rezultat odgovornog poslovanja preduzeća. Sve aktivnosti koje smo u prethodnom periodu preduzeli dovele su upravo do stabilizacije finansija preduzeća. Statistika nas ohrabruje i već sada možemo govoriti da će pozitivni trendovi iz 2023. biti nastavljeni i ove godine”, kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.

On je dodao da je veliko zalaganje i rad svih zaposlenih u parkovima i Upravi doprinijelo pozitivnim rezultatima i rekordima koje je ovo preduzeće premašilo prošle godine, te da očekuje da će i 2024. biti još jedna uspješna poslovna godina.

“Naš primarni zadatak je očuvanje prirode što je i prioritet rada Uprave i parkova. Prethodnih dana preduzeli smo aktivnosti koje se tiču obavještavanja javnosti o štetnosti korišćenja kvadova, kros motora i dronova u nacionalnim parkovima, a u saradnji sa drugim nadležnim organima preduzećemo sve aktivnosti kako bi iste i spriječili. Završen je i ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero. Uložili smo velike napore u borbi protiv krivolova i rezultati su više nego vidljivi na samom terenu, a posebno nas raduje podrška koju dobijamo od savjesnih privrednih i sportskih ribolovaca. Intenzivno radimo na zaštiti šuma od potkornjaka i u narednom periodu intenziviraćemo aktivnosti na rješavanju ovog problema. Takođe, moram istaći da su društveno odgovorne kompanije i NVO sektor prepoznale naš rad i rezultate, pa se možemo pohvaliti da smo u prethodnom periodu ostvarili saradnje koje za cilj imaju zaštitu prirodnih dobara parkova, ali i promociju”, kazao je Martinović.

U susret praznicima podsjećaju na povoljnosti koje se mogu ostvariti kupovinom Godišnje ulaznice za svih pet nacionalnih parkova. Uz ovu ulaznicu koju na naplatnim punktovima i online možete kupiti po cijeni od 13,50 eura dobijate mogućnost da neograničen broj puta tokom 2024. godine posjetite Durmitor, Biogradsku goru, Prokletije, Skadarsko jezero i Lovćen.

“Takođe, obavještavamo javnost da akcija Cashbak u iznosu od 50 odsto koja je pokrenuta u saradnji sa CKB bankom još traje. Ova akcija odnosi se na prvih 2.000 prodatih ulaznica koje će uz plaćanje CKB Visa karticama biti dostupne građanima po cijeni od 6.75 eura na našem sajtu www.nparkovi.me”, navode u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content