Besplatan prevoz za sve u septembru

Piše: Objavljeno: 29/08/2023
featured image

Od četvrtog septembra do kraja mjeseca stanovnicima Podgorice biće obezbijeđene besplatne karte za prevoz gradskim autobusima preduzeća “Putevi” d.o.o., dok će osnovci i srednjoškolci uslugu besplatnog prevoza imati do kraja školske godine, odnosno do 30.juna.

Gradski Sekreterijat za saobraćaj i “Putevi” su, shodno planu i programu linija, ali i zahtjevima građana, uveli nove linije.

“L-15 od Starog aerodroma prema Marezi, L- 16 od Trga golootočkih žrtava prema Dahni, L- 33 od Beri do Moskovske ulice i one će ići na vremenski period od 20 ili 30 minuta. Takođe uvedene su i linije koje će ići na sat vremena: L-23 od Trga golootočkih žrtava ka Veljem brdu i L-30 od Autobuske stanice do Kuće Rakića”, kazao je v.d. sekretara za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović.

Kako je istakao, po važećem planu postoje linije koje su imale maršrutu kojim se kretao gradski prevoz, ali će na zahtjev sugrađana tokom septembra biti produžene, te određena i nova autobuska stajališta.

Podsjećamo, Skupština Glavnog grada usvojila Odluku o besplatnom prevozu učenika tokom cijele školske godine, pa samim tim osnovci i srednjoškolci se mogu prijaviti do 25. septembra na posebnom šalteru u zgradi Skupštine Glavnog grada (ulaz sa Trga nezavisnosti) svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

Prilikom prijave potrebno je da popune obrazac, koji će dobiti na šalteru, i da dostave sljedeću dokumentaciju:

  • Za punoljetnje korisnike fotokopija lične karte (original na uvid);
  • Za maloljetna lica fotokopija lične karte, pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid);
  • Originalna potvrda o pohađanju verifikovane osnovne škole na teritoriji Glavnog grada Podgorica;
  • Originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji Glavnog grada Podgorica;
  • Uvjerenje o prebivalištu ili potvrdu o stalnom boravku na teritoriji Glavnog grada Podgorica.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content