Barjaktarović: Sankcionisati svako nasilje nad ženama

Piše: Objavljeno: 17/03/2021
featured image

Sud za prekršaje u Podgorici oglasio je krivim F.J. (22) iz Danilovgrada i kazio ga novčanom kaznom od 550 eura, zbog drskog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti, a po tužbi policije, obavijestila je estradna umjetnica Jadranka Barjaktarović, prema kojoj je F.J. ispoljavao neprimjerene i nezakonite aktivnosti, a povodom njenog spota “Da je vječna Crna Gora”.

Kako je navela Barjaktarović u saopštenju, protiv njega su ovlašćeni službenici Centra bezbjednosti (CB) Podgorica podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7. i člana 8. Zakona o javnom redu i miru, piše rtcg.me.

“Motiv za neprimjerene i protivzakonite aktivnosti F.J. iz Danilovgrada bilo je emitovanje spota moje pjesme “Da je vječna Crna Gora”. Dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić prethodno se izjasnio da u radnjama građanina nema elementara krivičnog djela koji se gone po službenoj dužnosti. Odluku Suda za prekršaje posebno pozdravljam zato, jer sam strahovala da ću ostati nazaštićena i pored činjenice da su mi upućene prijetnje koje sam ozbiljno shvatila i koje su me uznemirile. Radi se i o osobi koja je svojim objavama neprimjereno govorila o osobama koje nijesu pravoslavne vjere”, navodi Barjaktarović.

Posebno se zahvalila načelniku CB Milovanu Pavićeviću i starješini Darku Milonjiću koji su pokazali visoku profesionalnost.

Zahvalnost duguje i aktivistkinjama “Crnogorskog ženskog lobija” na njihovoj solidarnosti.

“Zajedno poručujemo čitavoj javnosti da se nasilje nad ženama mora zaustaviti i sankcionisati. Naročito se zahvaljujem zajednici obožavatelja i poštovalaca koji su brzo reagovali na nasilje i govor mržnje i pomogli policiji da identifikuje vlasnika prikrivenog profila. Ovaj slučaj šalje jasnu poruku da javnost i policija neće dozvoliti da se putem prikrivenih ili lažnih profila na društvenim mrežama prijeti ženama na javnoj sceni, širi nacionalizam i netrpeljivost i podstiče nasilje”, poručuje Barjaktarović.

Kako je dodala, F.J. je svjestan neprimjerenosti svog postupka i povjerovala je da je njegovo kajanje iskreno pa i prihvatila izvinjenje.

“Nasilje i mržnja ne smiju nikada biti izbor, posebno je to pogubno za mlade. Smatram važnim da svi jedni drugima pružimo novu šansu, važno je da oprostimo i da se bolje razumijemo. Muzika je umjetnost koja u nama budi najljepše emocije i osjećanja. Pjesma ‘Crna Gora je moj dom’ je projekat koji ujedinjenje i podjednako pripada svima koji Crnu Goru vole i doživljavaju svojom domovimom. Uvjek ću i svojim primjerom odlučno stati u odbranu ženskog dostojanstva. Poručujem svima da sam ponosna Crnogorka koja drži do principa etičkog ponašanja i te vrijednosti i opredjeljenje ću uvijek zastupati i braniti”, zaključila je Barjaktarović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content