Bar: Javna rasprava o Programu podrške razvoju preduzetništva 2023-2026

Piše: Objavljeno: 21/04/2023
featured image

Foto: feral.bar

Opština Bar dala je na javnu raspravu nacrt programa podrške razvoju preduzetništva 2023-2026 kojim se definišu modeli za sistemsko unaprijeđenje uslova za bavljenje preduzetništvom , u cilju afirmacije preduzetničke kulture, osnivanja novih preduzeća i podsticanja dinamičnog, održivog i inkluzivnog lokalnog ekonomskog razvoja kao preduslova za stvaranje boljeg standarda života svih građana.

” Nacrt Programa podrške za period od 2023. do 2026. godine, pored već postojećih mehanizama direktne podrške usmjerene ka mikro i malim preduzećima, predviđa novu programsku liniju za investicione projekte koji uključuju kupovinu nove opreme i specijalizovanih vozila, uvođenje standardizacije u procesima pružanja usluga i samoj proizvodnji, a sve sa ciljem da nove investicije omoguće plasiranje kvalitetnije ponude i otvore mogućnosti za nova zapošljavanja “, navode u saopštenju.

Time se, kako kažu, potvrđuje opredijeljenje lokalne uprave da doprinese diversifikaciji ponude i da u daljoj podršci fokus stavi na oblastima kao što su inovacije, digitalizacija i unaprijeđenje usluga koje će pratiti savremene poslovne trendove, piše gradski.me.

” Nacrt Programa podrške dostupan je na web sajtu Opštine www. bar.me kao i u prostorijama Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj. Osim toga, u skladu sa mehanizmima i oblicima učešća građana u postupku javne rasprave biće održana stručna javna rasprava u petak, 28. aprila u 12h, u velikoj sali Skupštine opštine. Primjedbe i sugestije mogu se dostaviti Sekretarijatu za lokalni ekonomski razvoj neposredno na šalteru Građanskog biroa Opštine Bar, putem pošte na adresu Bulevar Revolucije broj 1 ili putem maila: ekonomskirazvoj@bar.me ili javne.rasprave@bar.me. Javna rasprava traje do 2. maja 2023. godine, a ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da svojim učešćem, prijedlozima i sugestijama doprinesu izradi kvalitetnog teksta navedenog Programa “, navode u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content