Automobili bez vozača u Velikoj Britaniji do kraja 2026.

Piše: Objavljeno: 28/12/2023
featured image

Foto: Ilustracija, Pixabay

Automobili bez vozača mogli bi se naći na pojedinim putevima u Velikoj Britaniji do kraja 2026. godine. Sekretar za transport Mark Harper rekao je da očekuje da će vožnja autopilotom biti moguća do kraja te godine.

Proteklog mjeseca vlada je objavila planove za novi zakon koji će uvesti automatsku vožnju na puteve u Velikoj Britaniji, ali su mnogi kritikovali to rekavši da bi to moglo izazvati ozbiljne nesreće ako tehnologija nije spremna.

Harper je rekao da je lično vidio tehnologiju koja se koristi u Kaliforniji, dodajući da želi da ljudi imaju “pouzdanje” u odgovarajući bezbjednosni režim, prenosi rtcg.me.

On je insistirao da će tehnologija biti uvedena “postepeno” i da će pojedinci zavisiti od toga da li žele da je koriste.

Prema njegovim riječima, očigledno je da je 88 odsto saobraćajnih sudara uzrokovano greškom vozača.

“Postoji pravi potencijal da ova vrsta tehnologije zaista poboljša bezbjednost na putevima, ne samo za vozače, ne samo za putnike, već i za druge ugrožene učesnike u saobraćaju – pješake, bicikliste – da zaista poboljša bezbjednost na putevima, što je stvarno pobjeda za sve”, rekao je Harper.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content