Austrijski mediji: Nestvarna priroda i spoj kulturno istorijskog blaga simboli su Crne Gore

Piše: Objavljeno: 06/09/2023
featured image

Turističke atrakcije Crne Gore predstavljene su u prestižnim austrijskim medijima, kao rezultat studijske posjete u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).

Riječ je o, saopšteno je iz NTO CG,  tri dnevna lista: “Kurier”, “Kleine Zeitung” i “Salzburger Nachrichten”, čiji su novinari početkom juna boravili u našoj zemlji.

Imajući u vidu da ukupna čitanost ovih medija dostiže preko 1.5 miliona čitalaca na dnevnom nivou, u NTO CG očekuju da će se objavljeni članci u štampanom i online izdanju doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

Helmut Vajhselbraun ispred “Kleine Zeitung”, navodi u članku da vijugave i uske ulice u Crnoj Gori vode do nestvarne prirode, kraljevskih rezidencija, plaža iz snova i slikovitih mjesta.

“Oduševio nas prevoj na kojem se iscrtava slovo ‘M’ koje simbolizuje kraljicu Milenu, a prekrasan pogled se pruža na jedinstveni Bokokotorski zaliv. Taj put je simbol kontrasta koji ova zemlja nudi, a vodi preko mnogih krivina od primorskih gradova do planinskih krajeva Crne Gore”, istakao je Vajhselbraun.

U članku dnevnog lista “Kurier” opisane su turističke atrakcije Herceg Novog, Kotora, Budve, Podgorice, kao i Cetinja koje u članku nazivaju “kulturno i istorijsko srce Crne Gore”.

“Cetinje, grad u podnožju moćnog masiva Lovćena, je kulturno i istorijsko srce Crne Gore. Dvorac kralja Nikole, galerije, muzeji i zvanična rezidencija predsjednika države, više su nego vrijedni vijugavog putovanja od Kotora do Prijestonice”, navodi se u članku.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content