Armisa Kuč za Preduzetnica.me: Ovo je najljepša godina moje karijere

Piše: Objavljeno: 28/12/2023
featured image

Fudbalski savez Crne Gore je po treći put proglasio najbolju fudbalerku. Trofej najbolje igračice u godini na izmaku zaslužila je Armisa Kuč. Naša reprezentativka drugi put je ponijela ovo laskavo priznanje, nakon što je bila najbolja i 2021. godine. Za naš portal govori o nagradi ali i karijeri.

foto: Dejan Lopičić

Najbolja ste fudbalerka Crne Gore za 2023.Kakav je osjećaj?

Za mene je ovo najljepša nagrada jer dolazi iz države u kojoj si rodjen. Osjecaj je fantastičan, ovo je za mene drugi put u tri godine, svakako da je velika stvar, dokaz da radim dobro i da sam na dobrom putu.

Kakva je bila 2023. za vas?

Već kao mala djevojčica sa svega 7,8 godina sam počela sa muškarcima da treniram i uvijek me je zanimala lopta, na kraju se to sve isplatilo.

foto: privatna arhiva

Kojim rezultatima se možete pohvaliti? 

Od prvog dana kad sam počela da se igram sa loptom shvatila sam da je fudbal moja prva ljubav i posao kojim ću se baviti i tako je i bilo

Sada da pričimu prebacimo na vašu ljubav prema fudbalu.Kako ste ušlinu svijeti fudbala i kada je bilo to?

Tad je bilo puno predrasuda dok sada ih je mnogo manje i drago mi je da sada djevojčice ne trebaju da prolaze kroz šta sam ja nekada.

foto: privatna arhiva

Kako je okolina reagovala kada ste počeli da trenirate fudbal?

Na početku je većina bila protiv ali kada su vidjeli da sam talentovana za fudbal počeli su mnogi da me podržavaju. Moja porodica je uvijek bila uz mene, to mi je bilo jedino važno.

Kako reaguje sada? 

Sada su svi srećni što sam uspjela i svi znaju da sam do toga došla samo sa radom i trudom, nisam odustajala i stigla sam ovdje gdje jesam.

Koliko je fudbal za žene zahtjevan sport?

Pa ja sam navikla jer fudbal igram preko 20 godina, osjećam se ispunjenom na terenu i kad nešto voliš onda nije ni teško.

foto: privatna arhiva

Kakva je perspektiva ženskog fudbala u Crnoj Gori?

Ženski fudbal ide uzlaznom putanjom, mnogo ima talentovanih igračica i mnogo je napredovalo i nadam se da će biti još bolje u budućnosti.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content