Ankara i Podgorica prvi put povezane direktnom avio-linijom

Piše: Objavljeno: 06/02/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Glavni gradovi Crne Gore i Turske, Podgorica (TGD) i Ankara (ESB) od danas su povezani direktnom avio-linijom. Na ovoj ruti saobraća turska niskotarifna komanija “Pegasus Airlines”, a letovi su najavljeni dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i petkom.

Kako su naveli u saopštenju Aerodroma CG, prvi avion sa putnicima sletio je na podgorički aerodrom u 11.25.

Za putnike je organizovan svečani doček kom su prisustvovali ambasador Turske u Crnoj Gori, Bariš Kalkavan, savjetnik za trgovinske odnose pri ambasadi, Erdal Karaömeroğlu, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić, zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović, članovi OD Nebojša Đoković i Kemal Purišić, kao i šef Službe za nadzor i kontrolu poslovanja, Nikola Bulatović.

Da je uspostavljanje direktne avio linije između dva glavna grada i simboličan prikaz odličnih veza između građana i izvršnih vlasti dvije zemlje, ocijenio je ambasador Turske.

“Srećan sam što su sva sjedišta i u dolaznom i u odlaznom letu popunjena. To govori o uzajamnom interesovanju građana Turske i Crne Gore. Na ovaj način jačamo trgovinske i turističke veze između naših država. Tokom ljetnje sezone očekujemo još više letova”, izjavio je Kalkavan.

Predsjednik Odbora direktora Dobardžić istakao je značaj jačanja avio-veza između Crne Gore i Turske.

“Let između Ankare i Podgorice možemo smatrati istorijskim. Poznato je da je Podgorica izuzetno povezana sa Istanbulom, ali od danas biznis zajednica i političke elite iz Ankare imaju direktnu liniju i ka Podgorici. Posebno je važno što se nove linije otvaraju i prije zvaničnog početka ljetnje sezone koja će, po svim parametrima, biti rekordna”, ocijenio je Dobardžić.

Šef Službe za nadzor i kontrolu poslovanja ACG, Nikola Bulatović podsjetio je da je “Pegasus Airlines” 1. februara otvorio liniju Izmir (ADB) – Podgorica, a da od ranije saobraćaju na liniji Istanbul (SAW) – Podgorica.

“Uspostavljanje direktne linije između Podgorice i Ankare je logična posljedica odličnih međudržavnih odnosa, a saradnja dvije kompanije, Aerodroma Crne Gore i Pegasus Airlines-a je za primjer”, ocijenio je Bulatović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content