Andrijevica: Hiljadu stanovnika manje, urbano jezgro desetkovano

Piše: Objavljeno: 05/01/2024
featured image

Foto: Opština Andrijevica

Opština Andrijevica ima hiljadu stanovnika manje nego na prethodnom popisu, dok je urbano jezgro više nego prepolovljeno.

To su podaci  koje je Portal RTCG nezvanično dobio iz Opštinske izborne komisije u ovom sjevernom gardu i koji ne ulivaju nikakav optimizam.

„Broj popisanih građana na teritoriji naše opštine je 4 hiljade i stotinu, ili dvadeset odsto manje nego na prehodnom popisu. Ali i to je nerealna slika, jer imamo popisanih oko 600 građana iz dijaspore tako da onih koji stalno žive u Andrijevici nema više od tro do tri i po hiljade. To su katastrofalni podaci“ – kazao je sagovornik našeg portala.

Na popisu iz 2011. godine opština Andrijevica je imala pet hiljada i sto stanovnika, dok je u urbanom jezgru živjelo njih oko devesto do hiljadu.

„Ja bih vam mogao reći da u urbanom jezgru sada realno ne živi više od 350 do 400 stanovnika. To je vidljivo golim okom. Treba samo prošetati naveče kroz Andrijevicu, i obratiti pažnju na to koliko ima svetala u kućama i stambenim zgradama“, smatra taj sagovornik.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content