Andrijana Delibišić vlasnica više titula ljepote za portal Preduzetnica.me otkriva planove za 2024.

Piše: Objavljeno: 31/12/2023
featured image

Andrijana Delibašić tokom prethodnih godina osvojila je niz titula na takmičenjima ljepote, a tokom 2024. očekuje je veliko takmičenje u Monte Karlu.


Kakva je bila 2023. godina za vas?

Obično ovo doba godine pruža vrijeme za kombinaciju razmišljanja i odlučnosti. Razmišljamo o protekloj godini. Razmišljamo o dobrim i lošim vremenima, pobjedama i porazima. Razmišljamo o stvarima koje smo mogli da uradimo bolje i o vremenima kada smo bili zadovoljni našim naporima i rezultatima tih napora.

Smatram da je 2023. godina za mene bila izazovna i plodna. Vjera i duhovna praksa daje smisao mom životu, pomaže mi da vidim Božje prisustvo u detaljima, utemeljuje me u orijentirima na mom putovanju i omogućava mi da se oslobodim onoga što me koči u životu. Činjenica je da su duhovnost i religioznost pozitivni prediktori subjektivnog blagostanja.

Bez obzira da li prolazimo kroz neku vrstu formalnog procesa donošenja tih „novogodišnjih odluka“, većina nas je pa i ja u određenoj meri, „rješena“ da uradi bolji posao sa nečim u novoj godini nego što je to bio slučaj u prošlosti. Ne želim da kažem da ću „okrenuti stranicu“, jer se često ta fraza tumači kao sinonim za „ostavi iza sebe“. U stvari, čini mi se da su mi okrenute stranice pomogle da me dovedu do mjesta gdje se nalazim danas. Te stranice su mi pomogle da postavim ciljeve i donesem odluke za budućnost.

Na šta ste najponosniji u 2023. godini?

U 2023.godini sam ostvarila većinu onoga što sam željela, diplomirala sam pravo i našla posao u struci.

Osim toga spoznala sam još neke svoje sposobnosti, interesovanja i do osnovnih životnih ciljeva sigurno idem stepenik po stepenik, dok istovremeno, gledam u budućnost.

S obzirom da posao pravnika ima širok spektar zanimanja i različitu perspektivu za dalje napredovanje vidjeću gdje će me odvesti.

Da li ste željni novih takmičenja i šta priželjkujete u 2024. godini?

Činjenica je da su izbori su važan dio mog života. Smatram da je svaka osoba lijepa i jedinstvena na svoj način i da treba da težimo jedinstvu u različitosti.

Priprema za izbore ljepote ima aspekte kojih mnogi ljudi nisu svjesni. Djevojka mora da unapređuje vještine komunikacije, veštine prezentacije, da radi na kondiciji i izgledu, izgrađujući sveukupnu ličnost kako bi na takmičenju predstavila najbolju verziju sebe.

Izabrana sam da predstavljam Crnu Goru na izboru WORLD TOP MODEL koje će se održati u Monte Karlu u februaru 2024. godine.

Kritičari izbora ljepote tvrde da takva takmičenja jačaju ideju da žene i muškarce treba cijeniti prvenstveno zbog njihovog fizičkog izgleda, a to stavlja ogroman pritisak na mnoge da se prilagode konvencionalnim standardima ljepote trošeći vrijeme i novac na modu, kozmetiku, stilizovanje kose i čak i estetsku hirurgiju. Ali mnogo toga se promijenilo tokom godina!

Izbori ljepote su sada u stvari platforma za podsticanje osnaživanja, različitosti i liderstva. Djevojke koje učestvuju na takmičenjima koristile su tu platformu da osnaže druge poput njih, Na takmičenjima se obrađuju osjetljive i važne teme poput klimatskih promjena, rodne ravnopravnosti, ratova, slobode govora, itd. Neki čak smišljaju održiva rješenja za određene oblasti koja se potom primjenjuju, polako i postojano unapređujući društvo u kome žive. Osvajanje tako prestižne titule čini da njihov glas dopire do masa. Imajući uvidu sve što sam istakla, kažem.why not.


Nastavljate sa modelingom, nosite kreacije na brojnim revijama. Koliko vas to ispunjava?

Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam bila izabrana da nosim kreacije domaćih i stranih dizajnera. U Crnoj Gori ima značajan broj izuzetno talentovanih dizajnera, te se sve se češće dešava da kreacije domaćih dizajnera nose svjetske zvijezde u spotovima i na raznim manifestacijama.

Zaista je privilegija nostiti haljinu npr. AMATO COUTURE, jer je njihov stil i dizajn Avant Garde i ima veoma jasnu inspirativnu sliku žene koja ne prati trendove, već umjesto toga stvara sopstvene trendove.

Za sve buduće mlade osobe koje hoće da krenu vašim stopama, šta biste im savjetovali?

Smatram da, ukoliko imamo želju za napredovanjem (u bilo kojoj oblasti) da ćemo sve prepreke prevazići i napraviti rezultat na koji ćemo biti ponosni. Svako ko je uspio u tome da se istakne, ima i moralnu obavezu da inspiriše druge da urade isto.

Znamo da je modeling pitanje trenutka, ali da svakako nije životno opredeljenje i da je potrebno paraleno sa manekenskom karijerom stvarati temelje za budućnost. Savjetujem buduće manekenke da na posao modela gledaju kao na nešto privremeno i da se fokusiraju na obrazovanje.

U modelingu je važno da ukoliko želite da se ostvarite kao model i postignete profesionalnu karijeru u ovom poslu, odaberete agenciju koja ima iskustva i kvalifikacije da vam pomogne u izgradnji profesionalne karijere modela. Dakle, potrebno je da se detaljno informišu o modnom svijetu. Podrška je jako bitna, jer svi imamo uspone i padove, trenutke kada sumnjamo u sebe.

Koliko je modeling perspektivan?

Sasvim je razumljivo, da iz perspektive prosječne tinejdžerke, svijet manekenstva izgleda kao jedna moderna bajka. Međutim, slatki snovi se rasprše ubrzo kada shvatite da ne može baš svako da postane svjetski poznat model i da je pomenuta profesija ipak rezervisana za djevojke koje su imale jednu efektnu kombinaciju sreće, pravog trenutka, truda i nekog X faktora koji ih je izdvojio.

Da li ste razmišljali o karijeri u inostranstvu? Da li je li bilo takvih naznaka?

Naravno da sam razmišljala o karijeri u inostranstvu jer sam u okviru takmičenja na kojima sam predstavljala Crnu Goru imala priliku da potpišem ugovre. Međutim to bi u tom momentu značilo prekid studija kao i veliku neizvjesnost, te sam ipak odlučila da završim studije.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content