Ambasador Sjeverne Makedonije posjetio CEKUM

Piše: Objavljeno: 17/10/2023
featured image


Ambasador Republike Sjeverne Makedonije Njegova ekselencija dr Zećir Ramčilović posjetio je danas Javnu ustanovu Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore (CEKUM). Interesujući se za programske aktvinosti ustanove, nagovijestio je mogućnost saradnje sa srodnim institucijama u Sjevernoj Makedonije, ističući da je kultura pouzdan most saradnje i povezivanja, čime se doprinosi boljem upoznavanju i zbližavanju ljudi na našim prostorima.Posebno se interesovao za mogućnosti Centra da u programske aktivnosti uključi društva Makedonaca koja djeluju u Crnoj Gori. Dogovorena je dalja saradnja u vezi sa tim.

Predstavnici Centra Salko Luboder, Tatjana Bulatović i Izedina Adžović Škrijelj upoznali su ambasadora Ramčilovića sa programskim ciljevima i zadacima ustanove, realizovanim programima i aktuelnim programskim segmentima. Ocijenili su da je Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore dao značajan doprinos u očuvanju i unapređenju kulture manjinskih naroda i afirmaciji multikuralnih vrijednosti crnogorskog društva. Naglašena je činjenica da je zbog posebnog programskog profila Centar jedina ustanova ovakve vrste u regionu.

Društvena okolnost da je Republika Sjeverna Makedonija kao i Crna Gora multukulturalno društvo,upućuje na prepoznavanje određenih kulturnih i tradicijskih sličnosnosti građana dvije države, što dodatno otvara prostor i potrebu institucionalne saradnje, razmjene iskustava i zajedničkog djelovanja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content