Akademija Best: Postoji interesovanje muškaraca da se bave kozmetičkim uslugama

Piše: Objavljeno: 22/10/2023
featured image

Akademija Best već duži niz godina edukuje kadar iz oblasti kozmetoloških usluga, a kroz neformalno obrazovanje do znanja u ovom zanatu dolazi i sve više muškaraca, otkirva za naš portal vladnica akademije Ana Damjanović.

Već duže vrijeme sprovodite edukaciju u okviru neformalnog obrazovanja.Koje su to oblasti koje pokriva vaša akademija?

Akademija ,,Best Montenegro” radi edukacije iz oblasti manikira ( bazni manikir u koji spadaju trajni lak, gel lak, nadogradnje tipsama i gelom, zatim poligel i usavršavanje gel tehnike), pedikira, laminacije obrva, trepavica i bojenje obrva kanom, nadogradnja trepavica (tehnike 1:1 i ruski volumen), profesionalna šminka, depilacija, trajna šminka (ajlajner, obrve i usne) i masaže.


Mnogi sada kažu, da se mogu vratiti unazad, završili bi neki kurs iz oblasti estetike.Koliko su tražena ta zanimanja i koliki imaju potencijal?

Vjerujem da je uvijek uz prvobitno zanimanje, koje god ono bilo, pa i nakon viših škola i fakulteta dobro poznavati i neki zanat. U našu Akademiju dolaze i studentkinje, mlađe ili starije žene koje već imaju stalno zaposlenje kako bi se nekim od estetskih zanata bavile kao dodatnim izvorom prihoda. Naravno da postoji interesovanje, zato što su žene prije svega svjesne da za pružaocima kozmetičkih usluga uvijek postoji potražnja, a uz to je zanat koji se može brzo savladati ukoliko postoji talenat ili velika volja za tim. Interesantan je podatak da je naša Akademija prepoznala u posljednje vrijeme interesovanje i kod muškaraca da se bave ovom djelatnošću.

Koji su vaši savjeti u oblasti neformalnog obrazovanja?

Neformalno obrazovanje uvijek je dobra dopuna onom formalnom. Kao što sam već rekla, bilo da se kozmetičkim uslugama požele baviti žene koje nijesu prevashodno iz te oblasti, ali su veoma korisne i onim ženama koje se već bave tim poslom, zato što se kozmetička industrija iz dana u dan razvija i uvode se nove stvari, raste potražnja za njima i mi kao pružaoci usluga moramo biti dosljedne tome da u koraku sa vremenom odgovorimo na te zahtjeve.


Koliko je teško pokrenuti biznis iz oblasti u kojima edukujete kadar? Kolika je konkurencija?

Za ovu vrstu posla konkurencija jeste velika. Međutim, kada je riječ o srodnim poslovima, dovoljna je i minimalna inovacija koja će vas odvojiti od ostalih salona ljepote i kojom ćete privući klijente.

Da li je izazovno opstati na tržištu?

 Postoji više Akademija, naravno, koje posluju u Crnoj Gori, ili salona ljepote koji pružaju usluge edukacija, međutim mislim da smo mi trenutno bez konkurencije, jer smo jedini koji objedinjavamo ovoliko broj edukacija i da su ovoliko raznovrsne, a da se pri tom edukacije ne održavaju online. Ove godine, Akademija Best Montenegro dobila je Sertifikat poslovne izvrsnosti, za uspješno, savjesno i odgovorno poslovanje. Ovo priznanje definiš kvalitet poslovanja i sistematskog rada koje nosioce istog svrstava u sam vrh domaće privrede, a međunarodno je priznata referenca.

Koji su vaši planovi za naredni period?

Naš plan za budućnost jeste razvijanje u smjeru i pružanja usluga iz oblasti za koje imamo i edukacije, što trenutno ne radimo. Osim toga u procesu smo pokretanja Salona vjenčanica ,,Best Montenegro”, što sve otvara priliku za nova zapošljenja i dalje saradnje i razvoj.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content