Air Montenegro prevezao preko 230 hiljada putnika

Piše: Objavljeno: 29/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Air Montenegro je od januara ove godine do danas, prevezao preko 230.000 putnika i ostvario rast od 150 odsto u odnosu na prošlogodišnju ljetnju sezonu, saopšteno je iz te kompanije.

Nacionlani avio-prevoznik ističe da je i pored nestabilnog tržišta, epidemije, dešavanja u Ukrajini i brojnih izazova u avio-saobraćaju širom Evrope, uspio da za godinu utrostruči broj destinacija sa kojima spaja Crnu Goru.

Dinamičnom rastu kompanije i značajnom povećanju broja prevezenih putnika, kako su kazali, doprinijelo i iznajmljivanje aviona većeg kapaciteta, piše rtcg.me.

“Ove sezone, Air Montenegro, računajući i redovne čartere, povezuje Crnu Goru sa 16 različitih destinacija među kojima su: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Bratislava, Kairo…dok su u toku pregovori sa turoperatorima i pripreme za sljedeću ljetnju sezonu kojim nacionalni avio-prevoznik želi da otvori i neka nova tržišta”, kazali su iz kompanije.

Vršiteljka dužnosti izvršne direktorice kompanije Dragana Frantov Nikolić ukazala je na to da je potrebno da za sljedeću sezonu prošire flotu.

“Da bi u potpunosti bili spremni da odgovorimo na veliki broj zahtjeva turoperatora za sljedeću sezonu i proširimo flotu, potrebno je da se prije svega zadovolje određeni uslovi. Dalji razvoj tržišta i ostvarivanje većeg broja linija umnogome će zavisiti i od potpisivanja bilateralnih sporazuma za vazdušni saobraćaj koje bi omogućilo, otvaranje redovnih linija i realizaciju većeg broja letova ka tržištima koja su nam važna poput: Izraela, Jermenije, Egipta, Saudisjke Arabije, Gruzije.. Neophodna je marketing strategija na državnom nivo u kojoj bi, pored nacionalne avio-kompanije, bile uključene NTO i sva relevantna ministarstva”, kazala je.

Iz kompanije poručuju da će razvoj novih tržišta, “na čemu Air Montenegro konstantno radi”, kao i strateško planiranje na nivou države, doprinijeti da, umjesto sadašnjih par mjeseci, turistička sezona traje znatno duže.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content