Air Montenegro prevezao preko 230 hiljada putnika

Piše: Objavljeno: 29/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Air Montenegro je od januara ove godine do danas, prevezao preko 230.000 putnika i ostvario rast od 150 odsto u odnosu na prošlogodišnju ljetnju sezonu, saopšteno je iz te kompanije.

Nacionlani avio-prevoznik ističe da je i pored nestabilnog tržišta, epidemije, dešavanja u Ukrajini i brojnih izazova u avio-saobraćaju širom Evrope, uspio da za godinu utrostruči broj destinacija sa kojima spaja Crnu Goru.

Dinamičnom rastu kompanije i značajnom povećanju broja prevezenih putnika, kako su kazali, doprinijelo i iznajmljivanje aviona većeg kapaciteta, piše rtcg.me.

“Ove sezone, Air Montenegro, računajući i redovne čartere, povezuje Crnu Goru sa 16 različitih destinacija među kojima su: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Bratislava, Kairo…dok su u toku pregovori sa turoperatorima i pripreme za sljedeću ljetnju sezonu kojim nacionalni avio-prevoznik želi da otvori i neka nova tržišta”, kazali su iz kompanije.

Vršiteljka dužnosti izvršne direktorice kompanije Dragana Frantov Nikolić ukazala je na to da je potrebno da za sljedeću sezonu prošire flotu.

“Da bi u potpunosti bili spremni da odgovorimo na veliki broj zahtjeva turoperatora za sljedeću sezonu i proširimo flotu, potrebno je da se prije svega zadovolje određeni uslovi. Dalji razvoj tržišta i ostvarivanje većeg broja linija umnogome će zavisiti i od potpisivanja bilateralnih sporazuma za vazdušni saobraćaj koje bi omogućilo, otvaranje redovnih linija i realizaciju većeg broja letova ka tržištima koja su nam važna poput: Izraela, Jermenije, Egipta, Saudisjke Arabije, Gruzije.. Neophodna je marketing strategija na državnom nivo u kojoj bi, pored nacionalne avio-kompanije, bile uključene NTO i sva relevantna ministarstva”, kazala je.

Iz kompanije poručuju da će razvoj novih tržišta, “na čemu Air Montenegro konstantno radi”, kao i strateško planiranje na nivou države, doprinijeti da, umjesto sadašnjih par mjeseci, turistička sezona traje znatno duže.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content