Abazović:Tunel nije bilo moguće prokopati bez pomoći nekog iz Višeg suda

Piše: Objavljeno: 13/09/2023
featured image

Premijer Dritan Abazović, ministar pravde Marko Kovač i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić posjetili su stan iz kog je probijen tunel do Višeg suda.

Sa njima je bio i rukovodni kadar Uprave policije.

Abazović je, nakon obilaska zgrade iz čijeg suterena je do Višeg suda prokopan tunel i obilaska suda, saopštio je da je njegov stav da neko iz Višeg suda suda mora biti uključen u ove aktivnosti, jer se početak kopanja tunela poklapa sa početkom renoviranja zgrade suda.

On je kazao da će tražiti odgovornost predstavnika te institucije.

“Smatram da je ovo podrivanje države, u suštinskom i u formalnom smislu. Mislim da smo na dobrom tragu da istraga pokaže svoj uspjeh. Danas će biti održan Biro za operativnu komunikaciju, sjutra vjerovatno Vijeće za nacionalnu bezbjednost… Mafija, koliko god bila snažna finansijski, koliko god imala podršku unutar institucija sistema, uključujući i sudstvo, neće pobjediti državu. To koliko je narko-kartel involviran u Crnoj Gori, to je iznad svega što neko može da zamisli. Smatram da su oni mnogo desetkovani i da su ovo potezi očajnika, vjerovatno u pravcu da se kontaminira dokazni materijal. Ali evo, kako su i ranije pokušavali, mislim da je i ovo osujećeno, i da treba da vidimo da one koji su ovo napravili privedemo pravdi”, kazao je Abazović novinarima.

Smatra da ovo nije moglo da se uradi bez “pomagača unutar institucije Višeg suda”.

“Način na koji su počeli radovi, termin koji je sličan terminu početka renoviranje zgrade… Ima puno stvari koje se mogu dovesti u logičnu vezu. Ovo je moj stav na koji imam pravo. Mislim da je ovo pokušaj koordinirane akcije, koja je, međutim, osujećena… Evidentirano je više lica koja se mogu dovesti u vezu, sad treba pustiti da operativa radi svoj posao, a onda da se krene u realizaciju”, poručio je Abazović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content