Abazović: Uskoro ćemo formirati Kancelariju za rodnu ravnopravnost

Piše: Objavljeno: 17/05/2022
featured image

Uskoro će biti uspostavljena Kancelarija za rodnu ravnopravnost pri Kabinetu predsjednika, najavio je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na jučerašnjem 14. zasijedanju Ženskog parlamenta, kojem je prisustvovao zajedno sa brojnim ministrima u Vladi Crne Gore.

“Naša podrška neće izostati nijednog trenutka. Uskoro će biti uspostavljena Kancelarija za rodnu ravnopravnost pri Kabinetu predsjednika. Iako nije dovoljno, to je dobar signal i početak. Pozivam vas sve da zajedno radimo na promovisanju zdravih i dobrih politika, kada je u pitanju rodna ravnopravnost i generalno promovisanje univerzalnih vrijednosti i ljudskih prava”, istakao je Abazović.

Predsjednik Vlade je govoreći o broju žena u 43. Vladi Crne Gore istakao da prihvata kritike da nema zadovoljavajući broj žena, ali i da nije sve u kvantitetu.

“Mislim da se piramida moći polako mijenja i iskazuje jedno novo lice Crne Gore koje pokazuje da ova zemlja mijenja svoju političku kulturu i praksu, i nadam se da će njihovim zalaganjem na jako odgovornim mjestima koja sada obavljaju, pokazati da se društvo zaista transformiše u dobrom smjeru”, ukazao je premijer Abazović.

Premijer je naznačio da mu je važno što na zasijedanju Ženskog parlamenta vidi puno muškaraca, navodeći da je to jako dobra poruka imajući u vidu da, za razliku od žena, muškarci nijesu dovoljno radili po pitanju rodne ravnopravnosti.

“Pozivam sve ministrice i ministre da što tjesnije sarađuju sa Ženskim klubom i Skupštinom Crne Gore i da zajedno ostvarimo nešto što je dobrobit cijelog društva. Ako postoji jedno pitanje koje ne dijeli ovdje okupljene to je pitanje rodnih politika. Oko ovoga imamo široku konsenzus i dajte da uradimo prave stvari“, zaključio je Abazović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content