Abazović sa saudijskim ministrom: Zbog velikog interesovanja uvode se letovi i prema Tivtu

Piše: Objavljeno: 04/08/2022
featured image

Foto: Vlada CG

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je juče sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjedavajućim Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Bin Akil el Hatibom. Hatib je istakao da su izuzetno pozitivne reakcije na uspostavljanje direktne avio konekcije i da će zbog velikog interesovanja saudijska avio kompanija dodati treći red letjenja i proširiti liniju i na aerodrom Tivat.

– Ministar Ahmed Bin Akil el Hatib uputio je poziv premijeru Abazoviću da Crna Gora uzme učešće na najvećoj investicionoj konferenciji u Rijadu, za šta su se saglasili da je odlična prilika za promociju naše države u Saudijskoj Arabiji i tom dijelu Azije – saopšteno je iz Vlade.

Tokom razgovora saudijski ministar je izrazio spremnost njegove države da ulaže u projekte za poboljšanje crnogorskog školstva i zdravstva.

Abazović je naglasio da je početak direktnih letova između Rijada i Podgorice pokazatelj dobre saradnje između dvije države.

– Premijer je predložio da predstavnici saudijskog Fonda za razvoj posjete Crnu Goru, izrazivši uvjerenje da je naša država sa izvanrednom klimom, prirodnim bogatstvima i prijateljski nastrojenim građanima stvorena za investiranje u turizam i infrastrukturu – navedeno je u saopštenju.

Abazović je izrazio nadu da će u narednom periodu i saudijski prestolonaslednik posjetiti Crnu Goru.

– Razgovarajući o brojnim razvojnim projektima, saglasili se da Crna Gora i Saudijska Arabija imaju veliki prostor za napredak odnosa koje mogu dodatno produbiti odnose dvije države, razgovarajući i o mogućnostima otvaranja crnogorske ambasade u Rijadu – zaključeno je u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content