Abazović: Očekujem da do 1. februara svi radnici Željezare budu zapošljeni

Piše: Objavljeno: 24/01/2023
featured image

Foto: Vlada CG

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović razgovarao je danas sa predstavnicima nekadašnjih radnika nikšićke Željezare i poručio da očekuje da svi budu zapošljeni do 1. februara.

Kako su kazali iz njegovog kabineta, Abazović je čestitao radnicima na istrajnoj borbi i naglasio da su oni najzaslužniji za očuvanje Željezare, te kazao da je izuzetno srećan jer se kompletira kupovina Željezare, napominjući da se u takav ishod vjerovalo od početka.

– Predstavnici radnika iskazali su zahvalnost i zadovoljstvo postignutim i naveli da očekuju u najskorijem periodu okončanje procesa zapošljavanja svih radnika u novoformiranu formu DOO EPCG – Željezara Nikšić – kazali su iz kabineta premijera.

Abazović je naveo da je Biznis plan usvojen i da je njime predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica (Solari, Podkonstrukcija, Кonstrukcija i dr.) i da je projektovano da se zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa biznis planom, odnosno potrebama proizvodnje.

Na sastanku se govorilo o završnom procesu preuzimanja Željezare, konstatujući da je prva tranša od 15 miliona eura po ugovoru uplaćena, dok bi druga rata, vrijedna pet miliona eura, trebala da bude uplaćena do polovone februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content