Abazović obišao Željeznicu: Trideset godina zaboravljeno preduzeće u fokusu je interesovanja rada Vlade

Piše: Objavljeno: 22/12/2022
featured image

Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas je obišao Željeznicu Crne Gore sa rukovodstvom više željezničkih preduzeća, a na poziv Odbora direktora AD „Održavanja željezničkih voznih sredstava“ koji obilježavaju dan preduzeća.

Obilasku hala i radionica prisustvovali su i Miloš Medenica državni sekretar MFI, Miloš Rajović državni sekretar MKI, Željko Matović direktor OŽVS, članovi odbora direktora OŽVS Vladan Gačević i Ljiljana Jokić Kapa, Miroslav Brajović predsjednik Montecarga, Dragoljub Radošević predsjednik direktora Željezničkog Prevoza, Marko Bertanjoli član odbora Željezničkog Prevoza i Radovan Vukić predsjednik odbora direktora Željezničke infrastrukture.

-Trideset godina zaboravljeno preduzeće u fokusu je interesovanja rada Vlade. Mislimo na naše radnike i privredu. Želimo da modernizujemo našu Željeznicu i što bolje uvežemo poslovanje sa Lukom Bar. Kako bude rasla Željeznica, tako će rasti i Luka Bar u kontekstu ekološke svijesti i broja putnika koji će koristiti vozove umjesto drugih prevoznih sredstava – naglasio je Abazović.

On je naglasio da je neophodno da “zasučemo rukave i izađemo iz jedne negativne faze”, govoreći da nema državnih preduzeća koji su u problemima i gubicima, već da ima samo onih kojima država nije dovoljno obratila pažnju ili za koje nije postojala volja unutar menadžmenta da iskorače.

-Mislim da su ova dva faktora u ovom trenutku eliminisana. Samo naprijed i puna podrška Vlade u ostvarivanju ovih ciljeva – zaključio je Abazović.

Predsjednik Odbora direktora Montecargo Miroslav Brajović istakao je da mu je čast što je Željeznicu prvi put obišao premijer.

-Za 38 godina čast mi je da sam doživio da nas danas prvi put posjeti premijer – naglasio je Brajović i dodao da država treba da se pozabavi Željeznicom jer bez nje, kako je naveo, nema ni Luke Bar.

Predsjednik “Održavanja željezničkih voznih sredstava” Vladan Gačević , ocijenio je da je posjetom premijera pokazana senzibilnost prema rješavanju problema i da su današnji dan obilježili konstruktivni razgovori sa dobrim idejama.

Nakon obilaska, zajedno sa ostalim članova rukovodstava željezničkih preduzeća su razgovarali o značaju željeznice kao u unapređenju njenog položaja koja osim sto zapošljava oko 1700 radnika veoma je značajna i za lučki sektor kao i ukupan razvoj Crne Gore.

-Izuzetno smo počastvovani što je Premijer Crne Gore odvojio vrijeme i svojim ličnim prisustvom uveličao proslavu Dana našeg društva. Posebno smo zahvalni što je Premijer izdvojio vrijeme da u okviru posjete obiđe naše radionice i depoe kako bi se upoznao sa postojećim stanjem i razvojnim potencijalima Društva. S obzirom na to da je nedavno održan niz sastanaka sa Premijerom vezano za razvojne potencijale i pomoć društvu, naša očekivanja su da ono što je dogovoreno bude i realizovano – kazao je predsjednik Sindikalne organizacije željezničkih voznih sredstava Dragan Kaluđerović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content