Abazović: Đoković postaje počasni građanin Crne Gore

Piše: Objavljeno: 03/09/2023
featured image

Foto:


Premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je za Nova.rsda bi srpski teniser Novak Đokovićmogao da dobije posebnu počast u Crnoj Gori, kao nedavno i legendardni košarkaš Vlade Divac koji je postao počasni građanin Crne Gore.

Razgovor je protekao u potpuno drugačijem tonu od uobičajenog, Abazović je pričao skoro isključivo o sportu, košarci, Crnoj Gori i Srbiji, Partizanu, susretima sa Nikolom Jokićem i Vladom Divcem…

„Meni je drago da sam to lično uradio. Vlade Divac je legenda, ti ljudi, sticajem okolnosti, u postsportskoj karijeri određeni dio života provedu u Crnoj Gori. To je i podsticaj za ljude koji uh sreću u Crnoj Gori. Super stvar, lično mislim da ćemo slično uraditi sa Đokovićem“, kaže Dritan Abazović za Nova.rs.

Novak već godinama dio ljeta provodi u Crnoj Gori, u pauzi između bitnih turnira.

„Veliki je fan Crne Gore, često boravi tamo, imali šta ljepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodijeljena mišljenja. Oko kojih je lako animirati druge da slijede njihov primjer, čak i ako je on nedostižan. Generalno, mislim da nam sport mnogo pomažemo da neke nedaće koje imamo, političke ili ekonomske, prevaziđemo na mnogo lakši način. Moja puna podrška ljudima koji su globalni brend. Oni nisu samo brend Srbije, niti Crne Gore, oni su globalni brend. Mislim da imaju podjednako poštovanje na Filipinima, u SAD, Africi i naravno u zemljama iz koje potiču“, kazao je Abazović.

Premijer Crne Gore dodatno je pojasnio koliko poštuje najboljeg tenisera svijeta i njegovu porodicu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content