Uzbudljivo muzičko veče u Petrovcu uz Nikolu Pejakovića Kolju i Senkinu djecu

Piše: Objavljeno: 11/09/2023
featured image


Septembar u Petrovcu zamišljen je kaomjesec različitih, lijepih kulturnih i rekreativnih aktivnosti kojeu ovom periodu organizuju udruženi mještani uz podrškuTurističke organizacije opštine Budva, Opštine Budva i HG „Budvanska rivijera“. Sinoćnjim koncertom multitalentovanogNikole Pejakovića – Kolje i „Grobovlasnika“ i benda „Senkinađeca“ iz Podgorice, otpočeo je manifestacioni program kome suglavni ciljevi afirmacija mladih kreativnih ljudi u manjimmjestima, produžetak ljetnje sezone, ali i unapređenje i razvojkulturnog sadržaja.

“Sama ideja je ponikla od udruženih mještana mjesta Petrovacna čelu sa nosiocem ovog projekta, gospodinom MilošemMedinom. Medin je tu ideju plasirao među nas mještane i pred Savjetom Mjesne zajednice Petrovac, a svaka ideja koja imapotencijal da unaprijedi mjesto na bilo koji način mora da dobijesvesrdnu podršku,”  ispričala je članica MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.

Nakon dobre reakcije mještana ovog primorskog lokaliteta, idejao oživljavanju manifestacionog turizma u Petrovcu došla je i do Turističke organizacije opštine Budva koja prepoznalavrijednosti ovog projekta i pružila snažnu podršku priorganizaciji.

“Sve pohvale za Turističku organizaciju Budve koja zaista svojposao radi na pravi način i investira u ideje koje turističkuponudu čine boljom i na neki način produžavaju sezonu. Sveukupno ovo doprinosi i kandidaturi Budve za Evropskuprijestonicu kulture 2028. godine. Zaista smo zahvalni našimsponzorima TO Budva, Opštini Budva i HG „Budvanskarivijera“ jer umiju da prepoznaju potencijal ideja koje donoseprodužetak sezone, afirmišu mlade ljude i trasiraju put kulturnimsadržajima za koje se nadam da će prerasti u tradiciju ,” dodalaje Baković Šoljaga.

Sinoćni koncert kao prva u nizu interesantnih manifestacija u Petrovcu okupio je značajan broj posjetilaca na jedinstvenomprostoru na terasi tvrđave „Kastelo“. Publiku je rasplesao irazigrao energični repertoar podgoričkog sastava “Senkinađeca”, dok je svestrani umjetnik Nikola Pejaković – Kolja sasvojim bendom Grobovlasnici doveo atmosferu do usijanja, a za prisustvo koncertu se tražilo mjesto više. Osim dobro poznatihpjesama kao što su “Meksikanac”, “Ala je lep ovaj svet”, “Mladoženja”, Kolja  i Grobovlasnici su predstavili i novepjesme kojima su najavili izlazak petog studijskog albuma“Sreća i druge brige”, koji će biti objavljen 16. septembra naKoljin rođendan.

Pejaković je rado viđen gost u Crnoj Gori, te je dobro upoznat sadobrom energijom crnogorske publike, te je istakao da je riječ o jako lojalnoj i odanoj publici. U razgovoru za Media Biro ipakotkriva da mu je ovo prvi nastup na crnogorskom primorju i da su ga Petrovac i tvrđava Castelo oduševili svojom ljepotom.

Osim sjajnog muzičkog koncerta ovaj multitalentovani umjetnikje za Petrovčane pripremio i posebnu tribinu o izuzetnoznačajnoj temi. Za 11. septembar, predviđena je tribina ovogglumca, reditelja i scenariste na temu izazova sa kojima se mladisusreću, posebno opojnih droga i psihoaktivnih supstanci, opasnosti korištenja za zdravlje i život uopšte, a iz svog ličnogiskustva će objasniti kako mu je vjera pomogla u toj stravičnojborbi sa porocima.


Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)